Ana Sayfa YAŞAM 4 Haziran 2018

Emine Erdoğan, “Aile, toplumsal yapının en sağlam kalesi olmalıdır”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “Çocuklar için en güvenli yer olan aileyi gözümüz gibi korumalıyız. Aile, toplumsal yapının en sağlam kalesi olmalıdır” dedi.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, TOGEMDER tarafından Ataşehir’de özel bir otelde düzenlenen iftar programına katıldı. Program kapsamında TOGEMDER üyeleriyle bir araya gelen Emine Erdoğan, burada vatandaşlarla sohbet etti. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Emine Erdoğan ve TOGEMDER üyeleri ezanın okunmasıyla birlikte oruçlarını açtı.

Çocuklar söz konusu olduğunda yapılacakların sonu olmadığını ifade eden Emine Erdoğan, sivil toplum kuruluşlarının bu tür faaliyetlerinin desteklenmesinin önemine değindi.

Konuşmasının devamında, Çocuk İzleme Merkezi’nin istismara uğramış çocuklarla ilgileneceğinin altını çizen Erdoğan, “Çocukların güven içinde yaşayacağı bir dünya inşa etmek, en temel vazifemizdir. Çocuklarımızı psiko-sosyal ve fizyolojik açıdan en iyi şekilde yetiştiremiyorsak, hayatın çok önemli bir tarafını ıskalıyoruz demektir” şeklinde konuştu.

“AİLE, TOPLUMSAL YAPININ EN SAĞLAM KALESİ OLMALIDIR”

Emine Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “İstismara uğramış çocukların yaralarını sarmak kadar, istismarın kapısını aralayan şartları ortadan kaldırmak da önemlidir. Çocuklarımıza gerektiğinde ‘hayır’ diyebilmeyi öğretmeliyiz. Ama daha önemlisi, çocuklar için en güvenli yer olan aileyi gözümüz gibi korumalıyız. Aile, toplumsal yapının en sağlam kalesi olmalıdır. Onu layıkıyla korumak, birçok riski bertaraf etmek demektir. Ailenin olduğu yerde en zehirli niyetler, eylemler dahi nispeten zararsız kalır. İdeal olan, çocukların kendi aile ortamında huzur içinde yetişmesidir. Fakat bunun mümkün olmadığı durumlarda ise, koruyucu aile ve sevgi evleri en güzel çözümdür.’

Ramazan günlerinin bu tür hayırlı vakıf faaliyetlerinin desteklenmesi adına önemli bir infak vesilesi olduğu söyleyen Emine Erdoğan, “Sevdiklerinizden infak etmedikçe iyilerden olamazsınız ayeti, infak medeniyetinin temelini oluşturur. Mü’min, yoksulları, ihtiyaç sahiplerini görüp gözeten bir merhamet bulutu olmalı, yardımlarını onlara yağdırmalıdır” dedi.

selyus