Ana Sayfa YAŞAM 2 Aralık 2015

Esenler Belediyesi ile gezin görün

“Şehrimde Hayat Var” projesi ile Esenler’de yaşayan engelliler, kronik hastalığı olan vatandaşlar ve yaşlılar, kendileri için yapılan gezilerle hastalık psikolojisinden kaynaklı streslerinden uzak bir gün geçiriyorlar.

Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği “Şehrimde Hayat Var” projesi ile Esenler’de yaşayan engelliler, kronik hastalığı olan vatandaşlar ve yaşlılar, kendileri için yapılan gezilerle hastalık psikolojisinden kaynaklı streslerinden uzak bir gün geçiriyorlar. İlçe genelinde hasta taramaları yapan Sağlık İşleri Müdürlüğü, tespit ettikleri hastaları önce evlerinde ziyaret ediyor, daha sonra da onları evlerinden alarak gezmek, görmek istedikleri yerlere götürüyor.

 

ÖNCE EYÜP’Ü GEZDİLER

Proje kapsamında hizmetlerini sürdüren Esenler Belediyesi, sabah erken saatlerde belediyeye ait servis araçlarıyla hastaları evlerinden aldı. Vatandaşlar, Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleriyle birlikte önce Eyüp Sultan Camii’ni ziyaret etti. Camide dualar eden vatandaşlar, buradaki ziyaretlerinin ardından Eyüp Meydanı’nı ve çarşısını gezerek alışveriş yaptılar.

SULTANAHMET’TE DUA ETTİLER

Öğle yemeği için Zeytinburnu Sosyal Tesisleri’ne götürülen hastalar, burada yedikleri öğle yemeğinin ardından Sultanahmet Camii’ni ziyaret edip dualar ettikten sonra Sultanahmet Meydanı’nı gezdiler. Keyifli geçen günün sonunda yine belediyeye ait servis araçlarıyla evlerine bırakıldılar. Gün boyunca hep birlikte hoşça vakit geçiren hastalar, geziden çok memnun kaldıklarını dile getirerek, gezi sırasında kendileriyle tek tek ilgilenen Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ettiler.

İlginizi çekebilir

VİRÜS VE YENİ DÖNEM

VİRÜS VE YENİ DÖNEM

selyus