Ana Sayfa YAŞAM 15 Mart 2017

Esenler’de ‘İstiklal Marşı’ heyecanı

Esenlerli öğrenciler, İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. yıldönümünü kutladı. Programda, İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif de anıldı.

İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. yıldönümünde İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy için Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün katkılarıyla, Güzide Özdilek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde bir anma programı düzenlendi.

Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen anma programına Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Gültürk, Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu ile çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Esenler Güzide Özdilek Kız AİHL Okul Müdürü Muzaffer Zor’un açılış konuşmasıyla devam etti.

HALKLA İÇ İÇE BİR ŞAİR

Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Gültürk yaptığı konuşmasında Mehmet Akif Ersoy’un iyi bir Kur’an hafızı, iyi yetiştirilmiş bir alim ve çok iyi bir veteriner olduğundan bahsederek, “Mehmet Akif Ersoy çok iyi bir yüzücüdür,  Boğaz’ı bir kaç defa karşıdan karşıya yüzmüştür. Aynı zamanda çok iyi bir güreşçi, iyi bir neyzen, iyi bir gazeteci ve çok iyi bir şairdir. Dolayısıyla baktığınız zaman üzerine aldığı işleri en iyi şekilde yapmayı kendisine görev edinmiştir. Mehmet Akif, halkın içinde bulunan ve aynı zamanda halkla iç içe olan birisiydi. Bizim bazı aydınlarımız halktan kopuktur; ama bizim geleneğimiz Akif’ten gelir” şeklinde konuştu.

İstiklal Marşı ile ilgili sinevizyon gösteriminin yapıldığı program, öğrencilerin İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy ile ilgili hazırladıkları tiyatro gösterisi ile sona erdi.

selyus