Ana Sayfa YAŞAM 18 Nisan 2017

Esenler’de veliler Siyer yarışmasında

Kutlu Doğum Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Aileler Siyer Yarışması”nda veliler bilgilerini ölçtü, öğrenciler anne babalarını destekledi.

Esenler Belediyesi ve Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleşen “2017 Yılı Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri” kapsamında “Aileler Siyer Yarışması” düzenlendi. Hakkı Başar Spor Kompleksi’nde düzenlenen programa çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

TÜM OKULLAR YARIŞIYOR

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri kapsamında, Esenler’deki tüm ilk ve ortaokullar ile lise öğrencilerine, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün seçtiği “Peygamberimi Öğreniyorum”, “Siyer-i Nebi” ve “Hz. Peygamber ve İnsan Yetiştirme Düzeni” adlı kitaplar dağıtıldı. Okudukları kitaplarla ilgili öğrencilerin bilgilerini ölçmek amacıyla, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hazırladığı sorularla bilgi yarışması düzenlendi.

VELİLER YARIŞTI, ÖĞRENCİLER DESTEKLEDİ

Yarışmalar sadece öğrencilere yönelik değildi. Anne-babalar da, “Peygamberimizin Hayatı” adlı kitabı okuyarak “Aileler Siyer Yarışması”na dahil oldular. Veliler, kendilerine yöneltilen soruları çocuklarının okudukları okullar adına yarışarak cevapladılar. Evlatları da anne babalarına tam destek verdiler.

FİNAL 25 NİSAN’DA

“2017 Yılı Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri” kapsamında ilkokuldan liseye kadar binlerce öğrencinin katıldığı yarışmalarda, “Naat”, “Hadis” ve “Siyer” kategorileri yer alıyor. Tüm yarışmaların sonuçları, 25 Nisan Salı günü düzenlenecek “Final Program”ında açıklanacak. Yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve velilere çeşitli hediyeler verilecek.

selyus