Ana Sayfa YAŞAM 22 Kasım 2015

Esenlerli çocuklardan dünya rekoru

Esenler Belediyesi tarafından yapılan dünyanın ilk Çocuk Sokağı, çocukların dünya rekoruna sahne oldu. Dünyanın en uzun Çocuk Hakları Pankartı’nı açan 1000 çocuk, Esenler’den dünyaya barış ve kardeşlik mesajları verdiler.

Esenler Belediyesi tarafından yapılan Dünyanın ilk Çocuk Sokağı, çok özel bir güne ev sahipliği yaptı. 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen “Dünya Çocuk Hakları Günü”, Esenler’de 1000 çocuğun açtığı 400 metrelik dev pankartla kutlandı.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte aralarında Suriyeli çocukların da bulunduğu 1000 çocuk, dünyanın en uzun Çocuk Hakları Pankartı’nı, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ile birlikte taşıdılar.

ÇOCUKLARIN OYUN OYNAMAYA İHTİYACI VAR

Etkinlik öncesinde tüm çocuklarla tek tek tokalaşan Başkan Göksu, çocukların Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutladı ve birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu tür etkinliklerin Esenler için çok büyük bir anlam ifade ettiğini belirten Başkan Göksu, “Esenlerimizin çocuklarının açtığı pankartta çok güzel bir söz gördük. ‘Savaşı Başlatan Biz Değiliz, Ama Savaşı Yaşayan Bizleriz’ diyorlar. Özellikle İslam dünyası olmak üzere her bir tarafta çocuklar acı çekiyorlar. Çocuklarımız annesiz babasız kalıyorlar. İşte bugün, bu etkinlik bu anlamda insanlık açısından önemli bir etkinlik. Masum yürekler yaşadıkları tüm acıları kağıda döküyorlar. Çocuklar annelerine, babalarına doya doya sarıldıkları, parklarında oyun oynadıkları bir dünya istiyorlar. İşte biz, bugün bu etkinlikte bunu belirtiyoruz ve Esenler olarak diyoruz ki; çocuklara dokunmayın, onlara acı çektirmeyin. Onların oyun oynamaya ihtiyacı var”diye konuştu.

DÜNYA SESLERİNİ DUYSUN

Çocukların hazırladıkları pankart ile dünyaya önemli bir mesaj verdiğine dikkat çeken Başkan Göksu, şunları söyledi: “Çocukların senini duyması gerekenler umarım bugün duyarlar. Çocuklara acı ve gözyaşı değil yaşanacak bir dünya verirler. Aramızda Suriyeli kardeşlerimiz de var. En büyük acıyı yaşayan kardeşlerimiz onlar. Dünya, sahile vurmuş çocukları, üzerine bomba yağan çocukları ne zaman görecek? Bizler onların gözlerini açmak için bu mazlumlara yürek açarak onlarla beraber olmaya her zaman devam edeceğiz”.

ÇOCUKLAR GÜZELLİKLER İÇİNDE BÜYÜSÜN

Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal da, “Ülkemizin çok büyük nüfusu çocuklardan oluşuyor. Esenler’de 150 bin çocuk var. Geleceğimizi çocuklarımıza teslim edeceğiz. Bu nedenle onları çok özel ve güzellikler içinde büyütmeliyiz” dedi.

DÜNYANIN EN UZUN ÇOCUK HAKLARI PANKARTI

500 çocuğun talep ve düşüncelerinin yer aldığı 400 metre uzunluğundaki dev pankart, etkinliğe katılan Dünya Çocuk Rekorları Türkiye Temsilcisi Aydın Türkgücü tarafından “Dünyanın En Uzun Çocuk Hakları Pankartı” olarak tescil edildi. Rekor, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Dünya Çocuk Rekorları Türkiye Temsilcisi Aydın Türkgücü ve diğer ilgililer tarafından imzalanarak kayıt altına alındı.

Etkinlikte Esma Biltaci Anne Çocuk Kampüsü’nde eğitim gören çocuklar da söyledikleri şiir ve sözlerle barış mesajları verdiler. Çocuklar, ayrıca kampüs meydanına yerleştirdikleri bir dilek ağacına da dilek ve temennilerini astılar. Çocukların nasıl bir dünya istediklerini anlattıkları şiir, yazı, resim ve temennilerinin yer aldığı Dünyanın En Uzun Çocuk Hakları Pankartı, program sonrasında TBMM’ye gönderildi.

selyus