Ana Sayfa YAŞAM 2 Eylül 2017

Eyüp Belediyesi, şehitler için kurban kesti

Eyüp Belediyesi, Kurban Bayramı’nda aralarında 15 Temmuz Şehitleri’nin de bulunduğu Eyüplü 50 şehit için kurban kesti. Kurban etleri şehit ailelerine teslim edildi.

Eyüp Sultan Camii, Kurban Bayramı sabahı müminlerle doldu taştı. Sabah namazı ve sonrasında bayram namazını kılan vatandaşlar, Eyüp Sultan’ın manevi atmosferinde ibadet etmenin mutluluğunu yaşadı. Kurban Bayramı sabahı erken saatlerde Eyüp Sultan Camii ve meydanı, dünyanın dört bir yanından gelen misafirler için hazırlandı. Cami ve avlusu Eyüp Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından temizlenerek gül suyu ile yıkandı. Namaz vakti geldiğinde ise genç yaşlı binlerce vatandaş Eyüp Sultan Camii’ni doldurdu. Caminin içine sığmayan vatandaşlar iç avlu ve meydanda saf tutarak sabah namazı ve bayram namazını kıldı. Tek yürek olarak namazlarını eda eden vatandaşlar ardından ellerini semaya açarak hep birlikte dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan Müslümanların çektikleri acının bitmesi, dökülen Müslüman kanının dinmesi ve İslam aleminin huzura kavuşması için dua etti.

ŞEHİTLER İÇİN KURBAN KESİLDİ

Aralarında yabancıların da bulunduğu müminler namaz sonrası, “Eyüp Sultan’ın manevi atmosferinde ibadet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Allah herkese nasip etsin. İslam aleminin Kurban Bayramı mübarek olsun” dedi.

Eyüp Belediyesi de bayram namazı sonrası 50 Eyüplü şehit için kurban kesti. Kurban kesimine Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Abdüsselamoğlu refakat etti. Terör saldırılarında şehit olan Eyüplüler için her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen kurban kesiminde, geçtiğimiz yıl 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden Eyüplü iki şehit için de kurban kesildi. Kesimleri tamamlanan kurbanlıklar, paketler haline getirilerek şehit ailelerine teslim edildi. Şehit aileleri, kendilerini hiç bir zaman unutmayan ve her zaman yanlarında bulunan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’a teşekkür etti.

MODERN VE HİJYENİK KURBAN KESİM YERLERİ

Eyüp Belediyesi ekipleri, vatandaşların Kurban Bayramı’nı huzur içinde yaşamaların için büyük bir titizlikle çalışma gerçekleştiriyor. Hiçbir aksaklığın yaşanmaması için gerçekleştirilen çalışmalar devam ederken, ilçede 2 ayrı noktada kurulan kurban satış ve kesim yeri hizmet vermeye devam ediyor. Kemerburgaz ve Eyüp’te bulunan 2 ayrı bölgede vatandaşlar hem kurban satın alabiliyor hem de kurban kesimlerini gerçekleştirebiliyor. Hazırlanan bölgelerde vatandaşlar kurbanlıklarını modern ve hijyenik ortamda kestiriyor. Eyüp Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü de düzenli olarak dezenfekte amaçlı tüm alana ilaçlama yapıyor.

İlçede 2 ayrı noktada kurulan kurbanlık satış ve kesim yerleri şöyle:

Kemerburgaz Kurban Satış ve Kesim Alanı (Kemerburgaz Yaşam Kent Karşısı, Eyüp Belediyesi Hayvan Kliniği arkası) Eyüp Kurban Satış ve Kesim Alanı (Eyüp Stadı yanı, Sultan Center karşısı)

selyus