Ana Sayfa YAŞAM 25 Şubat 2018

Fabrika gibi üretim yapan bir cezaevi

Türkiye’de örnek bir cezaevi. Nasıl yani; cezaevinin örneği mi olur? Evet olur! Salihli T Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi adeta fabrika gibi sürekli üreterek diğer cezaevlerine örnek oluyor.

Manisa Salihli İlçesi’nde bulunan Salihli T Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü kapsamında kurulan farklı atölyelerde yapılan üretimler fabrikaları aratmıyor.

Güvenlik oldukça sıkı ve kuralları net olan cezaevinde, tutuklu ve hükümlülerin boş vakitlerinin değerlendirmesi, mesleki eğitimler verilerek topluma kazandırılması, atıl durumdaki insan gücünün ülke ekonomisine kazandırılması amacıyla yapılan faaliyetlerden herkes memnun.

Çalışan tutuklu ve hükümlülere hem iş hem, hem de günlük yevmiye veriliyor.Ayrıca sigorta yapılıyor. Ayrıca boş zamanlarını üreterek değerlendiriyorlar.

FAALİYETLERİN DETAYLARINI BU LİNKTEN GÖREBİLİRSİNİZ

http://www.salihlitcik.adalet.gov.tr/isyurdu.html

CEZAEVİ İŞYURDUNUN TARIM FAALİYETLERİ

Salihli Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü Tarım ve Hayvancılık İşkolu bitkisel üretim faaliyetlerini 2 ayrı arazide sürdürmektedir. İlki Durasıllı ile Taytan Mahalleleri arasında bulunan yaklaşık 291 dekar alan büyüklüğündeki arazide diğeri ise kurum yerleşke alanı içerisindeki yaklaşık 28 dekar alan büyüklüğündeki arazidedir.

291 dekar alanlık arazilerimizde toprakaltı drenaj sisteminin kurulması ve tesviye çalışmalarının ardından jips(CaSO4) uygulaması yapılmıştır. Islah çalışmaları gereği Hububat Tarımı yapılan arazilerimizin 50 dekar alanlık kısmına 2016 yılı temmuz ayında Sofralık Üzüm Yetiştiriciliği yapılmak üzere bağ tesisi kurulacaktır.

Yerleşke alanı içerisindeki 28 dekar alanlık arazimizin 3 dekar alanlık bölümünde Örtüaltı Sebze Yetiştiriciliği yapılmaktadır. Örtüaltı sebze alanlarında domates, biber, patlıcan, salatalık, üretimi yapılmaktadır. Geri kalan 25 dekar alanlık kısmında ise fasulye, kabak, roka, maydanoz gibi sebze çeşitlerinin yetiştirilmesi planlanmaktadır.

İşkolunda 20′ ye yakın hükümlü sigortalı olarak çalışmakta olup yaz aylarında kurulacak bağ tesisi ile bu sayının 30′ u aşacağı düşünülmektedir. İşkolunda yapılan tüm tarımsal faaliyetler Bakanlık tarafından görevlendirilmiş bir Ziraat Mühendisinin planlamasında ve 2 İnfaz ve Koruma Memurunun gözetiminde sürdürülmektedir.

 

selyus