Ana Sayfa YAŞAM 13 Mart 2017

Fatma Yazıcı, Tuzla’da yılın kadını

Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı’ya “Yılın Kadını” ödülünü verdi. Tuzla’da kadınlara yönelik her projede aktif olarak yer alan Dr. Fatma Yazıcı, “Hangi fikirden, hangi düşünceden, hangi platformdan, hangi mezhepten olursa olsun biz kadın olarak Tuzla’da biriz, varız ve var olmaya devam edeceğiz” dedi.

Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Tuzla Marina’da etkinlik çadırı kurdu. Tuzla Marina’da rengarenk şemsiyeleri ile gezip etkinliğe ve kadınlar gününe dikkat çeken kadınlar, etkinlik çadırında el emeği ürünlerini satarak gelir sağladı. Etkinliğe başta Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı olmak üzere Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi, Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği ve Tuzla’da bulunan kadın dernekleri destek sağladı. Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi öncülüğünde kurulan çadırda kadın emeğinin ürünleri görücüye çıktı. Kadınların el emeği, göz nuru ile ürettiği ürünler, konuklar tarafından alınarak üreten kadınların aile bütçesine ekonomik katkı sağlandı. Kadınlar, çeşitli el sanatları ile ürettiklerini sergiledi, birbirlerinden alışveriş yapan kadınların dayanışması bir kez daha yaşandı.

Tuzla Marina’da kadına şiddete karşı dikkat çekmek için gökkuşağı renklerinde şemsiyelerle ‘Hepimiz bir rengiz, tek vatan, tek bayrak, tek şemsiye altındayız’ temasıyla sessiz yürüyüş yapan kadınlar, vatandaşlar tarafından alkışlarla desteklendi. Yürüyüşün ardından 8 Mart etkinlik çadırının açılışı gerçekleştirildi.

“DR. ŞADİ YAZICI BİZE HER ZAMAN DESTEK OLUYOR”

Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ergül Özdemir, açılışta yaptığı konuşmada, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Kadınlarımız bizim baş tacımızdır. Kadınlara bize sadece 1 gün değil dinimiz gereği de her gün emanetler. Kadın Meclisi’mizin yapmış olduğu programlara her türlü desteğimizi veriyoruz. Gerçekten çok güzel çalışıyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Çok değerli Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı her zaman bizim yanımızda oldu. Biz O’nu her zaman yanımızda hissediyoruz. Desteklerinden dolayı Sayın Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
Dr. Fatma Yazıcı Yılın Kadını Seçildi
Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı’yı yılın kadını seçerek ödüllendirdi. Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Arzu Öğüt Şimşek ve Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Funda Torlak, Dr. Fatma Yazıcı’ya plaket takdim etti.

Tuzla Belediyesi’nin sadece Kadınlar Günü’nde değil 365 gün kadınlara desteğinin devam ettiğini belirten Dr. Fatma Yazıcı, “Kadının ince ruhu, nezaketi, letafeti denildiğinde böyle güzellikler ortaya çıkıyor. Burada bütün dezavantajlı kesimleri unutmamışlar, her birine ayrı ayrı yer açmışlar, kucak açmışlar, gönül açmışlar. Kadın dünya demektir, iyi ki dünyada kadınlar var. Kadının elinin değdiği her yer çok daha ince, çok daha güzel, çok daha letafetli ve derin oluyor. Bu bakımdan dünyanın kadının merhametine ve inceliğine ihtiyacı var. Biz Tuzla’da gerçekten bu birlikteliği yakaladık. Hangi fikirden, hangi düşünceden, hangi platformdan, hangi mezhepten olursa olsun biz kadın olarak Tuzla’da biriz, varız ve var olmaya devam edeceğiz. Umarım Türkiye’de de, Dünya’da da bu birliktelik var olur ve ayrımlar ortadan kalkar. Çünkü birliktelikten ancak güç ve kuvvet doğar. Bunu yakalamak çok zor değil” dedi.

“BİZİM HEDEFİMİZ ÜRETEN KADINI SAĞLAMAK VE DESTEKLEMEK”

Tuzla’daki dayanışma ve birlikteliğin örnek olmasını dileyen Dr. Fatma Yazıcı, “Bize bu değeri veren ve bu imkanı sağlayan Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Çünkü O değer verip önümüzü açmasaydı biz hem Kent Konseyi’ndeki kadınlarımızla hem Gönül Elleri Çarşısı’ndaki kadınlarımızla hem diğer bütün STK ve derneklerdeki kadınlarımızla bu birlikteliği yakalayamazdık. Bugün Kadınlar Günü ve haftasını kutluyoruz lakin biz Tuzla’da bunu her zaman yapıyoruz. Her zaman bir aradayız, her zaman dirsek temasındayız ve sorunlarımızı birlikte çözmeye çalışıyoruz, birbirimize destek olmaya çalışıyoruz. Bizim hedefimiz üreten kadını sağlamak ve desteklemek. Kadının en derin, en güzel özelliği de bu zaten; üretebilmek ve hayata üretkenliğiyle destek olabilmek. Biz bu yönde kadının önünü açmak ve üreten kadınlara destek olmak istiyoruz. İşte burada üreten kadınlarımızın ince ince el emeklerini, göz nurlarını göreceksiniz. Maddi ve manevi imkanlarınızla onlara destek olacağınıza inanıyorum. Kadının her alanda, siyasi alanda, çalışma hayatında, sosyal hayatta ülkemizin geleceğine, demokrasisine sahip çıkacağına yürekten inanıyorum. Çünkü kadınlarımızın ince ruhuyla ve vicdanıyla bunu gayet güzel yapabileceğini düşünüyorum.’ dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Arzu Öğüt Şimşek ve yönetim kurulu üyeleri stantları gezdi, alışveriş yaparak kadınlara destek oldu. Yazar ve Şair Olcay Kasımoğlu, etkinlikte kitaplarını imzaladı.
Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin etkinlik çadırı, 18 Mart 2017 Cumartesi gününe kadar Tuzla Marina’da açık kalacak.

selyus