Ana Sayfa YAŞAM 18 Haziran 2016

Gazeteciler İstanbul’da iftarda buluştu

İstanbul’da çalışan gazeteciler, iftar sofrasında bir araya geldi. Gazeteciler tarafından her yıl organize edilen ve bu yıl 7’ncisi düzenlenen “Geleneksel Gazeteciler İftarı” Topkapı Basın Odası’nın bahçesinde gerçekleşti. İftara İstanbul’da görev yapan çok sayıda gazeteci katılırken, gecenin sonunda ise hatıra fotoğrafı çekildiler.

Gazeteciler Mete Yılmaz, Levent Albayrak, Şefik Dinç, Mehmet Altunışık, Bulut Mülhim, Ali Şahin ve Kenan Yeşilyurt’un ev sahipliğinde organize edilen ve bu yıl 7’ncisi düzenlenen “Geleneksel Gazeteciler İftarı” Topkapı Basın Odası’nın bahçesinde gerçekleşti. Gazeteci Felat Bozarslan ve Faruk Aydemir’in bölge muhabirleri arasında 2009 yılında başlattıkları iftar geleneği, sonraki yıllarda da Gazeteci Şefik Dinç, Mete Yılmaz, Levent Albayrak ve Mehmet Altunışık devam ettirdi. Bu sene 7’ncisi düzenlenen iftara ise İstanbul’da ulusal basın kuruluşlarında çalışan yaklaşık 150 gazeteci katıldı. İftar’da davetlilere gazetecilerin kendi evlerinde hazırladıkları yemekler ikram edildi.

Yoğun çalışma koşullarından dolayı bir araya gelemeyen gazeteciler, gelenekselleşen iftar buluşmasında gece boyunca birbirleri ile hasret giderip sohbet etti. Gecenin sonunda ise iftara katılan tüm gazeteciler toplu şekilde hatıra fotoğrafı çektirdi.

“BUNDAN SONRAKİ SENELERDE DE DEVAM EDECEĞİZ”

İftarı düzenleyen gazetecilerden Şefik Dinç, Mete Yılmaz, Levent Albayrak ve Mehmet Altunışık yaptıkları açıklamada “Bu yıl 7’ncisini yaptık. Topkapı’da bölgede çalışırken 20-30 kişiyle başladık. O gün hatıra olsun diye çekilip sosyal medyada paylaştığımız fotoğraflar çok ilgi gördü ve diğer bölgelerde çalışan meslektaşlarımız da katılmak istedi. Aradan geçen 7 senede bugün 20 kişiden 150 kişilik katılımlara ulaştık. İnşallah bundan sonraki senelerde de bu geleneği devam ettireceğiz. Bugün iftarımıza mesleği bırakmasına rağmen katılan arkadaşlarımız var. Adliyede, şubede ve dışarda çalışan arkadaşlar da var. Hepsi bir şekilde bir araya gelerek görüşme fırsatı buldu. Çok güzel bir organizasyon olduğunu düşünüyoruz. İftarımıza katılan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

İlginizi çekebilir

Silahlı gasp çetesi yakalandı

Silahlı gasp çetesi yakalandı

selyus