Ana Sayfa YAŞAM 4 Ocak 2017

Genç Gelecek’ten Mekke’nin Fethi’ne özel anlamlı program

Sancaktepe Genç Gelecek, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’inde katılımı ile Mekke’nin Fethi programı düzenledi.

Sancaktepe Belediyesi Genç Gelecek tarafından düzenlenen Mekke’nin Fethi Programı Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’inde katılımı ile Samandıra Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. 30 Aralık Cuma günü gerçekleşen program,  Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Mekke’nin Fethi ile ilgili sinevizyon gösterisinin ardından, Dr. M. Şerafettin Kalay hocanın Mekke’nin Fethini anlatan sohbeti ile duygu dolu anlar yaşandı.

Program’da bir konuşma yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem; “Mekke, Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin dünyaya teşrif buyurdukları, çocukluk ve gençlik yıllarını geçirdiği mübarek şehirdir. Nübüvvet kitabının hem ilk sözünün hem de son sözünün indirildiği, Hz. Adem’den itibaren tevhit inancının merkezi ve Müslümanların kıblesi olan Kâbe’nin bulunduğu bir kutlu şehirdir. Efendimizin, çıkarken yaşlı gözlerle dönerek; “Ey şehir, senden çıkarılmasaydım vallahi seni terk etmezdim!” dediği, ezelden ebediyete kadar maneviyatın timsali olan bir müjdeli şehirdir. Bundan dolayıdır ki Mekke şehirlerin anası, Mekke’nin Fethi ise fetihlerin anasıdır. Bu fetih kendisinden sonraki fetihlerin anahtarı olmuştur. Kudüs’ün, Endülüs’ün, Anadolu’nun ve İstanbul’un Fethi, Mekke’nin fethinin şuuru ve heyecanı ile gerçekleşmiştir” şeklinde konuştu.

Program lise öğrencilerinin okuduğu veda hutbesi ve Genç Gelecek merkezi öğrencilerinin seslendirdiği ezgilerle son buldu.

selyus