Ana Sayfa YAŞAM 19 Haziran 2017

Gönül sofrasında buluşan Yozgatlılar salonlara sığmadı

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ-ÖZEL HABER

Yozgatlı Esnaf ve İşadamları Derneği, geleneksel olarak düzenlediği iftar programına Yozgatlılar çok büyük ilgi gösterdi. Büyük salonun, arka bölümlerin ve arka giriş salonun dolduğu iftarda ayakta orucunu açanlar oldu. Başarılı bir organizasyona imza atan Yozgatlı Esnaf ve İşadamları Derneği Başkanı Ali Haydar Tuncer ve Yönetim Kurulu Üyeleri bu yoğun katılımın olmasından son derece mutlu oldular.

Ümraniye Belediyesi Evlendirme Dairesi’nde Yozgatlı Esnaf ve İşadamları Derneği Başkanı Ali Haydar Tuncer’in öncülüğünde gerçekleşen programa Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Av. Mahmut Eminmollaoğlu da katıldı.

“BÜYÜK HİZMETLER YAPMAK HASAN CAN BAŞKANIMIZIN HARCIDIR”

Hemşerilerine bir konuşma yapan Yozgatlı Esnaf ve İşadamları Derneği Başkanı Ali Haydar Tuncer, “Değerli misafirlerimiz, Ümraniye Belediyemizle birlikte düzenlemiş olduğumuz geleneksel iftarımıza hoşgeldiniz. Ümraniye’yi bir çöplükten alıp, İstanbul’un yükselen yıldızı yapan çok değerli Hasan Can Başkanıma ve ekibine bizlere (STK’lara), ilçemizdeki fakir fukaraya, garip gurebaya yaptığı hizmetler ve emeklerden dolayı şahsim, Yozgatlılar ve STK’lar adına teşekkür ediyorum. Ümraniye’ye bu kadar büyük mega projeleri kazandırmak ve bu hizmetleri yapmak herkesin harcı değildir. Bu da büyük düşünen ve yerel yönetimlerin ustası olan Hasan Can Başkanımızın şahsına münhasırdır. Değerli hemşerilerim, bugünkü geleneksel iftarımızda sizleri bir araya toplayıp dostluk ve arkadaşlık ağınızı daha da genişletmenize sebep olmaya gayret ediyoruz. Rabbim tutuğunuz oruçlarınızı kabul ve makbul eylesin.” diye konuştu.

“HABEŞİSTAN’DA İNSANLAR TÜRKİYE DİYOR, İNSANLAR OSMANLI DİYOR, İNSANLAR RECEP TAYYİP ERDOĞAN DİYOR”

Ümraniye Belediyesi olarak Habeşistan’ın Dire Dawa Belediyesi ile kardeş olduklarını ve buradaki Müslümanların samimi duygularını anlatan Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, “Habeşistan’da insanlar Türkiye diyor, insanlar Osmanlı diyor, insanlar Recep Tayyip Erdoğan diyor. Bizlerde Ümraniye belediyesi olarak bizlerden beklentisi olan Müslüman kardeşlerimize Hamdolsun destek vermeye çalışıyoruz.

Öte yandan Ümraniye’de her gün 7-8 bin kişiye iftar veriyoruz. Bu iftarlarımızı sadece Ümraniye’de vermekle kalmıyoruz ve ayrıca yurt içi ile yurt dışında da gönül sofralarımızı kuruyoruz. Belediye başkanımız sayın Hasan Can 2 gündür Tunceli’de. Burada kurduğumuz iftar sofralarımızla gönül köprüsü oluşturuyoruz.” dedi.

selyus