Ana Sayfa YAŞAM 6 Nisan 2018

Hacı Hüsrev Camii yeniden ibadete açıldı

Restorasyonu tamamlanan Hacı Hüsrev Camii, düzenlenen törenle yeniden ibadete açıldı.

17’inci yüzyılda Hüsrev Paşa tarafından yaptırılan Hacı Hüsrev Camii, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının ardından yeniden ibadete açıldı. Caminin açılış törenine AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu Kaymakamı Savaş Ünlü, İstanbul Vakıflar 1’inci Bölge Müdürü Mürsel Sarı, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Şahin, törende yaptığı konuşmada birçok tarihi ve kültürel eserin restore edildiğini belirterek, “Önümüzdeki dönemlerde bu çok daha artarak medeniyetimizin mirası, bizim kültür eserlerimiz daha da çok ortaya çıkacak” dedi.

Hacı Hüsrev Camii’nde tamamlanan restorasyon çalışmalarının ve bölgedeki kentsel dönüşümün oluşturduğu güzelliğe dikkat çeken Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan ise, “Bu mahallede yanı başımızda güzel bir kentsel dönüşüm devam ediyor. Mahalleli kendi haklarının korunacağı, güzel evlerde yaşayacağı, güzel bir dönüşümü arzulayarak talep ediyor. Bu süreci şöyle sürdürüyoruz. Taksim Camimizin mimarını bu mahallemizin yeniden inşasında görevlendirdik. Planlarımızı ve projelerimizi hazırlıyoruz. Başbakanlığımıza başvurumuzu yaptık kentsel dönüşümü ilan etmesi ve desteğini vermesi için. Bu sene içerisinde inşallah Şişli sınırına kadar bütün Hacı Hüsrev’i planlayacağız. Asansörlü ve otoparklı evlerin olacağı, tarihi siluetine dikkat edeceğimiz çok güzel bir projeyi de yürütüyoruz. Bu cami bu mahallenin geleceğinin, güzelliğinin işaret fişeği olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Hacı Hüsrev Camii imam hatibinin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından açılış kurdelesini İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Kaymakamı Savaş Ünlü, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı birlikte kesti. Açılış töreninin ardından katılımcılar ve vatandaşlar camiye girerek cuma namazını kıldı.

selyus