Ana Sayfa YAŞAM 8 Aralık 2017

Hacı Nurten Camii atıldı

Ümraniye Belediyesi’nin arsa tahsisini sağladığı, ÜMİMDER tarafından hayırsever Hacı Nurten Camii nin temel atma töreni, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın katılımıyla gerçekleşti.

Göreve geldiği 2004 yılından bu yana Ümraniye’ye 400’ün üzerinde kalıcı eser kazandıran Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve ekibi, ilçeye dev eserler kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda; Necip Fazıl Mahallesinde Ümraniye Belediyesi’nin arsa tahsisini sağladığı, Ümraniye İmam-Hatipliler Derneği (ÜMİMDER) tarafından bir hayırsevere yaptırılan Hacı Nurten Camii ve Sosyal Tesisinin temel atma töreni yapıldı. Ümraniye Belediyesi Mehter Takımı gösterisi ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Hafız Sedat Göksu’nun Kuran Tilaveti ile devam eden programda, Çakmak Cami İmamı Ahmet Bilal Erdem ve Ümraniye Merkez Cami İmamı Gürcan Göksu tarafından mukabele ezanı okundu.

Ümraniye ilçesinin 14 yıl öncesi ile 14 yıl sonrası arasında sadece isim benzerliği olduğunu ve Ümraniye’yi mega şehirler arasına taşıdıklarını dile getiren Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Maliki Ejder Batur, Necip Fazıl Mahallesi’ne yapılan cami ile ilgili teknik bilgiler vererek şunları söyledi: “Modern ve işlevsel mimarisiyle dikkat çeken Hacı Nurten Camii ve Sosyal Tesis Binası; 1 bodrum kat, zemin kat ve asma kattan oluşuyor. Toplam inşaat alanı 388,05 metrekare olan caminin bodrum katında; kütüphane çay ocağı, bay-bayan wc ve abdesthane ile yemekhane bulunuyor. 2 oda, 1 salon ve 1 banyodan oluşan imam evinin yanı sıra; zemin kat ve asma katta da toplam 173,77 metrekarelik bir mescit bulunuyor.”

“80 YILDA YAPILAN İŞLERİN 4-5 KATININ SON 15 SENEDE AK PARTİ İKTİDARI YAPI”

Temel atma töreninde bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Rabbim güzel hizmetler yapmayı ve yapılan bu hizmetlerde daim olmayı nasip etsin. Başarı, Allah’ın Nusret’idir. Hamdolsun ki, rabbim 13 buçuk yıldır bize böyle bir görev verdi. Güvenli dostlar, arkadaşlar ve kardeşlerle yol arkadaşlığı yaptık. Biz gayret eder, çabalarız ama başarıyı Allah’tan biliriz. 80 yılda yapılan işlerin 4-5 katının son 15 senede AK Parti iktidarı yaptı. Bu ülkeye bu tür hizmetleri yapan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lidere, yöneticilere sahip olduğumuz için dua etmeliyiz. Bugün dünya milletlerine karşı başımız dik duruyor isek, bunun tek sebebi başımızı eğdirmeyen bir lidere sahip olmamızdır” dedi.

“TEPKİMİZİN VE İMANIMIZIN SESİNİ DUYURACAĞIZ”

Kudüs’le ilgili yapılan açıklamaya değinen Başkan Hasan Can, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kullandığı cümleye atıfta bulunarak, “Mescid-i Aksa konusunda ne yapıp ne yapmayacağımız imkân meselesi değil, iman meselesidir. Tepkimizin ve imanımızın sesini duyuracağız. Herkesi Cuma namazı sonrası yapacağımız bu yürüyüşe davet ediyorum” dedi. Hacı Nurten Camii ve Sosyal Tesisinin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Hasan Can, caminin mahallelilere hayırlı olmasını diledi.

Programın sonunda Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk dua etti. Ardından protokol, Necip Fazıl Mahallesi Hacı Nurten Camii ve Sosyal Tesisinin temel atma töreni için butona bastı.

 

selyus