Ana Sayfa YAŞAM 6 Aralık 2015

Hamsi bahane, engellilerin mutluluğu şahane

AK Parti Kadıköy Teşkilatı, İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin’in öncülüğünde 3 Aralık Engelliler Günü münasebetiyle “Hamsi Şöleni” düzenleyerek çok farklı bir etkinliğe imza attı. “Hamsi Şöleni” ile farkındalık oluşturan Kadıköy Teşkilatının programına AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, AK Parti Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram’da katıldı.

 AK Parti Kadıköy Teşkilatı, 3 Aralık Engelliler Günü münasebetiyle çok farklı bir etkinliğe imza attı. 5 Aralık Pazar günü TCDD Fenerbahçe Sosyal Tesisleri’nde İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin’in öncülüğünde gerçekleşen “Hamsi Şöleni”ne Kadıköy’deki engelli vatandaşlar yoğun bir ilgi gösterdi. Programa AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, AK Parti Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Şenol Cengiz ile Ömer Şahan, İlçe Kadın Kolları Başkanı İnci Akbulak, Gençlik Kolları Başkanı Erkan Alemdar, Kadıköy Belediye meclis üyeleri, Kadıköylü engelli vatandaşlar ve teşkilat mensupları katıldı. Milletvekili Metin Külünk, beraberinde İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin ve Kadın Kolları Başkanı İnci Akbulak, ile birlikte programa katılan engelli engelsiz vatandaşlarla tek tek ilgilendi. Hamsinin bol olduğu, bir yiyenin bir daha yedeği “Hamsi Şöleni”nde gençler, tulum eşliğinde bol bol horon oynadı.

“BEN MECLİSTE ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN HEM SESİ HEM DE AVUKATI OLACAĞIM”

Programa katılımlarıyla ayrı bir renk katan AK Parti Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram, “Çok değerli Kadıköylü hemşerilerim. Biz, engellilerimizin sadece dünya engelliler gününde değil her gün yanlarındayız. 2005 yılında hükümetimizin çıkardığı yasayla engelli kardeşlerimiz bir statü kazandı. Engelli kardeşlerimizin memur olmasından iş istihdamından, ekonomik girişimlerinden, sosyal haklarından daha birçok hakları bu kanunun içinde yer aldı. 2002 yılından önce engelli memur sayımız yok denecek kadar azken, bugün 40 binin üzerinde engelli memurumuz var. Önümüzdeki ay itibariyle de 2 bin engelli kardeşimiz memur olarak işe alınacak. Zamanında engelli öğretmen olmaz dendiğinde ve engelliler öğretmen yapılmazken Kurucu Genel Başkanımız, davamızın lideri, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bal gibi öğretmen olur dedi ve engelli kardeşlerimiz istihdamın her alanında yer almaya başladı. Biz önümüzdeki süreçte engelli kardeşimiz niye belediye başkanı, kaymakam veya vali olmuyor algısını yıkarak bu icra alanlarında da görev almasını sağlamalıyız. Ben mecliste engelli kardeşlerimizin hem sesi hem de avukatı olacağım. Kadıköylü hemşerilerimizin de her zaman yanında olacağımı bilmenizi istiyorum. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkürlerimi sunar, bu güzel programı organize eden İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin’in nezdinde Kadıköy Teşkilatını tebrik ediyorum” dedi.

  “BU PROGRAMDAN NE KAZANDINIZ SORANLARA GENÇLERİMİZİN GÖZLERİNİN İÇİNDE Kİ MUTLULUK IŞILTISI BENİM İÇİN EN BÜYÜK KAZANIMDIR”

Programın evsahibi AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü geride bıraktık. Engelliler haftasını devam ettiği bugün istedik ki Kadıköy’de farklı bir gün yaşansın. Kadıköy’de bir gün anlamlı yaşansın. İstedik ki bizim yüreği kocaman kardeşlerimiz, gülsünler, oynasınlar. Bizde onlarla beraber gülelim. Tabi Kadıköy’de böylelikle bir farkındalık oluşturalım istedik. Görüyorum ki bugün bu farkındalığı fazlasıyla oluşturduk. Biliyorum ki bu farkındalık sadece bugüne sıkıştırılmaz, 365 güne yayılır. 365 gün bu farkındalık oluşur diye umut ediyorum. İnşallah bugün buradan yansıyan bu güzel tablo her gün olur. Ben bugün bu güzel ortamda olmaktan ve genç kardeşlerimizin gözlerinin içindeki ışıltıyı gördüğümde fazlasıyla mutlu oldum. Bu mutluluk bana yeterde artar bile. Bu programdan ne kazandınız soranlara gençlerimizin gözlerinin içinde ki mutluluk ışıltısı benim için en büyük kazanımdır. Katılımlarınızla buraya renk kattığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

      

selyus