Ana Sayfa YAŞAM 9 Ekim 2016

Hasan Can, “Biz şehitleri hemen yanı başımızda canlı gibi hissederiz”

Ümraniyeli Uzman Çavuş Şehit Hüseyin Tosun için Sahray-ı Kebir Camii’nde Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Mevlid programı katılan Başkan Can, “Rabbi Teâlâ o şehitleri şöyle müjdeliyor, “Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyin. Hayır, onlar diridirler. Fakat siz bilemezsiniz.” Biz şehitleri hemen yanı başımızda canlı gibi hissederiz, yüreğimizde hissederiz, dedi.

Şırnak- Van karayolu üzerinde yol güvenliğini sağlayan askerlere PKK’lı teröristler tarafından açılan ateş sonrasında çıkan çatışmada şehit düşen Ümraniyeli Uzman Çavuş Hüseyin Tosun için Sahray-ı Kebir Camii’nde Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Mevlid programı düzenlendi.

Başkan Hasan Can ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Genel Müdürü Selim Çelenk mevlid programı öncesinde, Uzman Çavuş Şehit Hüseyin Tosun’un ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Ardından Başkan Hasan Can, Ümraniye İnkılap Mahallesi Sahray-ı Kebir Camii’nde, Şehit Hüseyin Tosun için düzenlenen Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Mevlid programına katılarak şehit için Kur’an okudu. Programda Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mevid-i Şerif programında kısa bir konuşma yapan Başkan Hasan Can, “Bugün birkaç gün evvel güneydoğuda şehit olmuş Uzaman Çavuş Hüseyin Tosun kardeşimizin şehadetinin ardından onu Kur’an’la, kıraatle, zikirle yâd ediyoruz. Yeni Ümraniyeli olmuş, yakınlarının büyük bir kısmı Beykoz’da olması münasebetiyle burada komşumuzun evladının taziyesinde duasında Kur’an Tilaveti ile hep beraberiz. Çünkü vatanın bağrına saplanan hançere karşı göğsünü siper eden kahramanlar oldukça şehitlerimiz olacak, Rabbi Teâlâ o şehitleri şöyle müjdeliyor, “Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyin. Hayır, onlar diridirler. Fakat siz bilemezsiniz.” Biz şehitleri hemen yanı başımızda canlı gibi hissederiz, yüreğimizde hissederiz” diyerek tüm şehitleri yâd etti.  

Okunan Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Mevlidin ardından Şehit Hüseyin Tosun ve tüm şehitler için vatandaşlara aşure ikram edildi.

 

selyus