Ana Sayfa YAŞAM 12 Ekim 2015

Hasan Can, “Cemaat varsa cami güzeldir”

“Gençler Huzurda Buluşuyor” temalı etkinlikte bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Cemaat varsa cami güzeldir. Caminin en güzel süsü ise, elbette ki gençlerdir.”

2015 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 81 il ve 957 ilçe merkezinde “Gençlik Huzurda Buluşuyor” adlı programlar tertip edildi. Ümraniye’de gerçekleşen program ise, Ümraniye Belediyesi, Ümraniye Müftülüğü ve AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları’nı Ümraniye Sondurak Camii’nde, sabah namazında buluşturdu. “Gençlik Huzurda Buluşuyor” temalı program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

“CAMİNİN EN GÜZEL SÜSÜ, GENÇLERDİR”

Programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Cemaat varsa cami güzeldir. Caminin en güzel süsü ise, elbette ki gençlerdir. Yaşlılar hakka yürüdüğü zaman, yaşlıların yerini genç kardeşlerimiz dolduracak. O münasebetle özellikle yaşlı ağabeylerimizden, dedelerimizden ve babalarımızdan; evlatlarını, yakınlarını, komşularının çocuklarını camiye alıştırmalarını ve onlara karşı hoşgörüyle yaklaşmalarını özellikle ifade etmek istiyorum. Hatta çocukları, camiye geldikçe ödüllendirmek ve caminin o ulvi atmosferini onlara küçük yaşlarda yaşatmak lazım” dedi. Başkan Hasan Can; “ Küçük yaşlarda camiye giden, namaz kılan bir çocuğun; bir büyüğün bilerek veya bilmeyerek yaptığı bir hareket sonucu camiye gitmediğini biliyorum. Gençtir, namaz kılarken elbette hata yapabilir, yeni öğreniyor da olabilir. Bu yüzden gençleri cemaatin içinde rencide etmeden, kalbini incitmeden onlara doğru olanı anlatmak gerekir” dedi. Sabah namazında gençlerin bu denli yoğun katılım sağlamasından dolayı gurur duyduğunu belirten Başkan Hasan Can, “Gençler, bizim geleceğimizdir. Onlara sahip çıkmalıyız. Herhangi bir camide, genç cemaati gördüğümüzde, onları pamuğa sarıp, takdir etmeliyiz. Allah bu uğurda gayret edenlerin, gayretini daim eylesin” şeklinde konuştu.

Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk’ün yaptığı duanın ardından, programa katılanlara çorba ikramında bulunuldu.

selyus