Ana Sayfa YAŞAM 11 Haziran 2016

Hasan Can, “En Güzel Şey İnsanın Bir Esere Sahip Olmasıdır”

Ümraniye bir camiye daha kovuştu. İlk Cuma Namazının kılındığı Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Hacı Alaaddin Elmas Camii’nin açılışında konuşan Başkan Hasan Can, “En Güzel Şey İnsanın Bir Esere Sahip Olmasıdır” dedi.

Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde bulunan Hacı Alaaddin Elmas Camii, düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Camii açılışına Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, İsmailağa Cemaatinin Anadolu Yakası Vekillerinden Ali Polat Hocaefendi, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, Hayırsever İş adamı Altan Elmas, AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, STK temsilcileri, belediye birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Maliki Ejder Batur, belediye tarafından bölgeye yaptırılan eserler hakkında ve yeni cami binası hakkında bilgiler aktararak; “Belediye Başkanımızın liderliğinde 2004 yılından bu yana yatırım ve hizmet seferberliği başlattık. Yapılan, faaliyete geçirilen tüm bu çalışmalar neticesinde taraflı tarafsız herkesin takdir ettiği bir belediye haline geldik. Yeni camimizin mahalle sakinlerine ve Ümraniyemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Kısa bir konuşma yapan Hayırsever İş adamı Altan Elmas, “Rabbime şükrediyorum ki, bize bu hayrı yapmayı nasip etti. Öncelikli olarak Sayın Hasan Can Başkanımıza, bize yer tahsisi sağladığı ve bizleri hayra teşvik ettiği için şükranlarımı sunuyorum. Camimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Ayet-i Kerimelerden örnekler vererek konuşmasına başlayan Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, “Camilerimizi yaptığımız gibi yaşatma gayreti içerisinde de olmamız gerekiyor. Mescitler, Allah’ın kullarını huzuruna kabul ettiği mekânlardır. İslam şehirlerinin kalbi cami ve mescitlerdir. Bu sebeple, ilçeye kazandırılan yüz kırk birinci cami için Sayın Hasan Can Başkanımıza ve Hayırsever İş adamı Altan Elmas Bey’e teşekkür ediyorum” dedi.

 

AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu yaptığı konuşmasında, Ümraniye’de açılışı ve temel atma törenleri gerçekleştirilen hizmet binalarından bahsetti. Çakıroğlu: “Tüm bu eserleri Ümraniyemize kazandıran değerli Belediye Başkanımız Hasan Can Beyefendi’yi ve ekibini tebrik ediyorum” dedi.

“HACI ALAADDİN ELMAS CAMİİ ÜMRANİYELİLERE HAYIRLI OLSUN”

 “En güzel şey insanın bir esere sahip olmasıdır” diyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Hayırsever İş adamı Altan Elmas’a teşekkür ederek, böyle bir hayra vesile olmasından dolayı memnun olduğunu söyledi. Göreve geldikleri günden bugüne Ümraniye’nin inanılmaz bir ivme kazandığının altını çizen Başkan Hasan Can, “İlçemizi 12 sene önceki halinden çok farklı bir noktaya getirdik. Allah sebep olanlardan razı olsun. Bir hayra vesile olan kişi, o hayrı yapmış gibidir. Dolayısıyla hayırsever kardeşlerimiz sayesinde biz de bu hayırlara ortak oluyoruz. Allah nasip kısmet ederse önümüzdeki haftalarda Şerifali bölgesinde de 142’nci camimizi ibadete açıyoruz” dedi. Yaşanan terör olaylarını kınayan Başkan Hasan Can, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, bağışçı aileye bir kez daha teşekkür edip, caminin Ümraniyelilere hayırlı olmasını temenni etti.

Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu konuşmasında, “Mübarek Cuma gününde hayırlı bir açılış sebebiyle bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. İnşallah bu ve buna benzer hizmetler devam edecektir. Bu vesileyle camimizin Ümraniye’ye hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Hasan Can ve protokol, Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde bulunan Hacı Alaaddin Elmas Camii binasının açılış kurdelasını dualar eşliğinde keserek, camideki ilk Cuma namazını kıldı.

İlginizi çekebilir

İBB binasında intihar

İBB binasında intihar

selyus