Ana Sayfa YAŞAM 9 Mayıs 2014

Hayri Baraçlı’ya önemli bir görev

Başkan Topbaş, İBB Genel Sekteri Adem Baştürk’ün emekliye ayrılmasının ardından yeni Genel Sekreterin İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı’nın olacağını aç

İBB Genel Sekreterliği’ne Hayri Baraçlı atandı

Başkan Topbaş, İBB Genel Sekteri Adem Baştürk’ün emekliye ayrılmasının ardından yeni Genel Sekreterin İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı’nın olacağını açıkladı.

Yeni Camii Meydanı’nın hizmete alım törenine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, açılış programından sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Gazetecilerin İBB Genel Sekteri Adem Baştürk’ün emekliye ayrılması konusuna ilişkin soru üzerine Başkan Topbaş, şunları söyledi: “Adem Baştürk, uzun yıllar İstanbul’a hizmet etmiş, çok kaliteli, akademik kariyeri olan bilgi birikimiyle dolu bir insan. Sayın Başbakanımızın belediye başkanlığı döneminde de Büyükşehir’de bulunmuş ve daha sonra parlamentoda çalışmış. Daha sonra İcranın başı olarak görevlendirdiğimiz, kendisinden çok istifade ettiğim çok deneyimli bir kişi. Kendileri hepinizin bildiği gibi bir kaza geçirmişti. O kazanın verdiği bir rahatsızlık var. Onun tedavisi devam ediyor. Zaten yaş haddi de gelmek üzereydi. Devamlı kendisi bizden bu konuda müsaade istedi. Biz hep beklettik. Aman seçimlerden sonra bakarız diye bir ricamız oldu. Bizi kırmadılar sağolsunlar. Şimdi de emeklilik dilekçelerini verdiler. Hayırlı olsun.”

İBB Genel Sekteri olarak atanacak kişiyle ilgili bilgi veren Başkan Topbaş, “İBB Genel Sekreteri olarak Adem Baştürk’ün yerine şu an da İETT Genel Müdürlüğümüzü yapan Doç. Dr. Hayri Baraçlı’yı düşündük. O da genç bir arkadaşımız, akademik deneyimi ile birlikte endüstri mühendisi ve çok yönlü bir insan ve kendisinin de bu işi başarabileceğine inanıyoruz. Gerçekten İETT’de çok ciddi çalışmalar yaptı. İETT’yi belli bir seviyeye getirdi. İETT’nin hizmet anlayışını oluşturdu. İBB’de de beraber çalışmaya devam edeceğiz. Toplantılarımıza da katılıyordu. Belediyenin hafızasını bilen bir kişi. İnşallah Hayri Baraçlı’yla ilgili atamasını imzalayıp İçişleri Bakanlığı’na göndereceğim” diye konuştu.

Hayri Baraçlı kimdir:

Hayri Baraçlı, 1966 yılında İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı.
1989 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Endüstri Mühendisi olarak mezun oldu. Yüksek Lisans ve Doktora öğrenimini Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde tamamladı. Kalite Yönetimi, Finansman, Yatırım Planlaması, Mühendislik Ekonomisi derslerini Yıldız Teknik Üniversitesi ve Hava Harp Okulu’nda veren Yrd. Doç. Dr. Baraçlı, 1999 yılından beri aynı üniversitede Endüstri Mühendisliği bölümünde Öğretim Üyesi olarak çalıştı.
Dr. Baraçlı, ayrıca, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Proje Koordinatörlüğü, Milli Prodüktivite Merkezi Yönetim Danışmanlığı, İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Güreş Federasyonu Denetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.
Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları’nda üyelikleri bulunan Baraçlı, Kamu ve Özel sektörlerde Stratejik Yönetim ve Planlama, İşletme Yönetimi, Yeniden Yapılandırma, Reorganizasyon ve İnsan Kaynakları Yönetimi, Yatırımların Fizibilitesi ve Etütleri, Verimlilik Yönetimi gibi konularda çalışmaları bulunmaktadır.
Son olarak Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Danışmanı, Halkla İlişkiler Koordinatörü ve İnsan Kaynakları Geliştirme Merkezi Başkanlığı görevlerinde bulunan Dr. Baraçlı, İngilizce bilmektedir. Baraçlı, evli ve üç çocuk babasıdır.

Etiketler:
selyus