Ana Sayfa YAŞAM 15 Ekim 2017

Hilmi Türkmen’den duygu dolu Tweet

Twitter hesabından duygu dolu paylaşım yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Sen ne güzel bir çocuksun Ramazan. Bizi çok duygulandırdın. Söz, Üsküdar olarak hayallerinin arkasındayız!” dedi.

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ramazan Taşdemir’in Ağrı’da elektrik direğine kaptırdığı iki elinin kesilecek olmasına çok üzülerek, sahip çıkma sözü verdi.
Üsküdar’da 3,5 yıldır görev yaptığı süre içinde ihtiyaç sahibi insanların her zaman yanında olan Başkan Türkmen, sosyal medya Twitter hesabından paylaşım yaparak “Sen ne güzel bir çocuksun Ramazan. Bizi çok duygulandırdın. Söz, Üsküdar olarak hayallerinin arkasındayız!” dedi.

ENSON HABER SİTESİNİN YAPTIĞI HABERİN DETAYLARI

Enson Haber’in haberine göre Ağrı’dan bir gün sonra İstanbul’a dönecek olan çoban Ramazan Taşdemir’in kuşu kurtarırken elektrik akımına kapılıp yanan iki eli kesilecek. Olay, 9 Ekim Pazartesi günü saat 10.00 sıralarında Ağrı’nın Diyadin İlçesi’ne bağlı Günbuldu Köyü yakınlarında meydana geldi. Köyde çobanlık yapan Ramazan Taşdemir her sabah olduğu gibi yaylada hayvanları otlatırken bir kuşun kanadının elektrik teline takıldığını ve kurtulmak için çırpındığını gördü. Hemen direğe çıkıp kuşu kurtaran Taşdemir ineceği sırada belindeki su matarası yüksek gerilim hattına değince, akıma kapıldı. Direkten düşmek üzereyken telleri tutan Ramazan Taşdemir’in iki elinde yanıklar oluştu.

ELLERİNDE ÜÇÜNCÜ DERECE YANI

Ayağının takılması sonucu yaklaşık 1.5 saat telde asılı kalan Ramazan Taşdemir olay yerine gelen TEDAŞ ekipleri tarafından direkten indirildi. Ambulansla Ağrı Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Taşdemir burada yapılan ilk müdahale ardından sevk edildiği Erzurum’daki Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi altına alındı. Doktorlar, tedavisi süren Taşdemir’in üçüncü derecede yanık oluşan iki elinin de bilek hizasından kesilmesine karar verdi.

“ELLERİMİ KAYBEDERSEM BEN NE YAPARIM? “

Çok üzgün olduğunu, genç yaşta sakat kalmak istemediğini belirten Taşdemir, şöyle dedi:
“Kuşu öyle çaresiz görünce yardım etmek istedim. Onu kurtardım ama kendimi bu hale getirdim. Doktorlar ellerimin kesileceğini söylüyor. Ellerimi kaybedersem ben ne yaparım? Meslekte son günümdü. Bir gün sonra anlaşmam bitip, İstanbul’a gidecektim. Artık tüm hayallerim yok oldu. Tek elim kesilse idare ederdim ama ikisi kesilirse zor günler beni bekliyor.” Kaynak: Enson Haber

selyus