Ana Sayfa YAŞAM 19 Haziran 2015

Hırka-i Şerif ziyarete açıldı

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in mübarek hırka-i şerifi, Fatih’te adına yaptıran Hırka-i Şerif Camii’nde dualarla ziyarete açıldı.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in mübarek Hırka-i Şerifi, Fatih’teki Hırka-i Şerif Camii’nde ziyarete açıldı. Camide devam eden restorasyon nedeniyle bu yıl tören düzenlenmedi.

Hırka-i Şerif, Ramazan ayının ilk cumasında Fatih’teki Hırka-i Şerif Camii’nde ziyarete açıldı. Hırka-i Şerif Camii’nde düzenlenen açılışa İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Beylikdüzü eski Belediye Başkanı ve işadamı Vehbi Orakçı, İl Müftüsü Rahmi Yaran, Veysel Karani’nin 59’uncu kuşaktan torunu Barış Samir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu yıl cami içerisinde yapılan kapsamlı restorasyon çalışmaları dolayısıyla devlet protokolü uygulanmayarak sade bir törenle açılış gerçekleştirildi. Tören Kur’an-i Kerim tilaveti ile başladı ve dualarla sürdü. Ardından Vali Şahin, beraberindeki protokol üyeleri ve vatandaşlar Hırka-i Şerif’i ziyaret etti. Burada dua eden protokol üyeleri ardından cami haziresinde bulunan diğer kutsal emanetlerin bulunduğu odayı gezdi. Kutsal emanetleri ziyaret eden bazı vatandaşların duygulu anlar yaşandığı görüldü.

 Mübarek Hırka-i Şerif; hafta içi saat 10.00 ila 17.30 arası, hafta sonu saat 09.00 ila 18.00 arasında ziyarete açılacaktır ve arife günü ikindi namazı sonrasına kadar ziyaret devam edecek.

 

 

Etiketler:
selyus