Ana Sayfa YAŞAM 30 Aralık 2014

İBB, evsiz vatandaşlarımızı misafir ediyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış şartlarının ağırlaşmasıyla birlikte sokakta yaşayan evsiz vatandaşları Zeytinburnu Spor Salonunda misafir ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Darülaceze Müdürlüğü 40 personel ile evsiz vatandaşlara hizmet veriyor. Zabıta Daire Başkanlığı ve polis ekipleri donma tehlikesi olan vatandaşları sokaklardan alarak Zeytinburnu Spor Salonuna getiriyor. Vatandaşlar önce sağlık kontrolünden geçirilerek misafirhaneye alınıyor.

Kadın ve erkek olarak ayrı bölümlerde misafir edilen vatandaşların, banyoları yaptırılıyor, traş ediliyor. İç çamaşırları, elbise, kaban ve ayakkabı verilerek kıyafetleri değiştiriliyor. Üç öğün yemek ihtiyaçları karşılanırken, ara saatlerde çay ikramı yapılıyor.

Hasta olan vatandaşlar hastaneye sevk edilirken, memleketine gitmek isteyenler ise memleketlerine gönderiliyor. Ailesine teslim edilmek isteyen vatandaşların aileleri ile irtibata geçilerek gerekli işlemler yapılıyor.

Evsiz vatandaşlara 24 saat boyunca kahvaltı, sıcak yemek, çay, çorba, su ve her türlü lojistik malzeme ihtiyacı lojistik destek merkezi tarafından karşılanmaktadır.

Kış çalışmalarında 24 saat boyunca görevli olan AKOM, Yol Bakım, İSFALT ve İtfaiye’nin kahvaltı, sıcak yemek ihtiyaçları lojistik destek merkezi tarafından karşılanmaktadır. Ayrıca 24 saat boyunca vatandaşlara iskelelerde, hastanelerin acil servislerinde, köprü giriş ve çıkışlarında mobil büfelerle kumanya, çorba ve çay dağıtımı yapılmaktadır.

Zeytinburnu Spor Salonunda, 374 erkek, 18 bayan toplam 392 vatandaş misafir ediliyor.

selyus