Ana Sayfa YAŞAM 3 Ağustos 2018

İBB’den Kartal’da örnek gösterilecek bir cami yapılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Kartal’da yapılacak olan Soğanlık Merkez Camii ve Zemin Altı Otoparkı’nın temel atma töreni gerçekleşti. Soğanlık Merkez Camii ve Zemin Altı Otoparkı’nın temel atma töreni AK Parti İstanbul Milletvekilleri İsmet Uçma, Osman Boyraz, Av. Serkan Bayram, Eyüp Özsoy, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirildi.

Tören, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Törende bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, ilçe belediyesinin engellemelerine rağmen caminin geç de olsa yıkılarak yeniden yapıldığını, Camii’nin altındaki otoparkı, Kur’an Kursu, taziye evi ve lojmanları ile diğer camilere de örnek olacağını söyledi.

Proje ile ilgili bilgi veren Uysal, caminin Selçuklu mimarisine uygun bir şekilde inşa edileceğini ve altında 126 araçlık otoparkı, Kur’an Kursu, taziye evi, 7 bin kişinin namaz kılacağı cami alanı ile örnek bir proje olduğunu söyledi. Uysal, Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemi ile de artık işlerin daha hızlı ilerleyeceğini dile getirdi.

Caminin temeli için ilk harç, yapılan duaların ardından protokol tarafından butona basılarak atıldı.

 

selyus