Ana Sayfa YAŞAM 5 Ağustos 2018

İmar Barışı için vatandaşlar devlet eliyle faize (harama) zorlanıyor..!!

Ne acıdır ki yüzde 99’u Müslüman diye övündüğümüz Türkiye’de devlet eliyle insanlara faizle para çektirilerek haram işletiliyor. Bu sadece İmar Barışı için geçerli değil, TOKİ vs. diğer alanlarda da böyle..!!

Tüm bu gelişmeler hem de AK Parti iktidarı döneminde oluyor…

Vatandaşların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe sokulan ‘İmar Barışı’na müracaat edebilmesi için ciddi rakamlarda para yatırması gerekiyor. Bakanlık yetkililerinin helal haram hassasiyeti olmadığı için devlet bankalarını devreye sokarak vatandaşlara sözüm ona düşük faizle kredi almaları sağlanıyor!

Daha açıkçası, insanları hem bu parayı ödemeye mecbur kılıyor hem de tutardan çok daha fazla faizli parayı çekmeye zorluyor…

Sen koskocaman Türkiye’yi yöneten bir hükümetsin! İslamiyet’i Kur’an Sünnet üzere yaşayan, faiz ve haramdan uzak olan, vatandaşlarını günahın içine sürüklemeye ne hakkın var!

Bu konuda duyarlı olan vatandaşlar, hükümetin kendilerine ya faizsiz kredi çekebilme imkanı sağlaması ya da bakanlığın alacağı bedeli taksitlendirmesini özellikle talep ediyorlar…

BAKARA SURESİNDE FAİZ 

Allah CC. Bakara Suresi’nde mealen şöyle buyuruyor: “Faiz yiyenler, mahşerde ancak şeytanın çarptığı kimsenin kalktığı gibi kalkarlar. Bu, onların ‘Alışveriş de faiz gibidir.’ demelerindendir. Oysa, Allah alışverişi helal, faizi ise haram kılmıştır. Artık kime Rabbinden bir öğüt gelir de faizcilikten vaz geçerse, geçmişi, kendisinedir, onun işi (bağışlanması) Allah’a aittir. Kim de faizciliğe dönerse, işte onlar Cehennemliktir ve orada ebedi kalacaklardır.”

Bu günaha; insanları faize sürükleyenler de ortak olduğunu hatırlatmak isteriz…

selyus