Ana Sayfa YAŞAM 9 Nisan 2016

İstanbul’daki suç örgütlerine yönelik operasyon

Sultangazi’de suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 14 şüphelinin emniyetteki sorgusu sürüyor. Gözaltına alınan şüpheliler arasında “çocuğa cinsel istismar” suçundan kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 2 kişinin de bulunduğu öğrenildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, bu sabah saatlerinde 46 adrese yönelik eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Yapılan operasyonlarda toplam 14 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi. Operasyonun yağma, hırsızlık, çocuğun cinsel istismarı ve silahlı örgüte üye olma suçlarından haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüphelilerin yakalaması için düzenlendiği belirtildi.

Yapılan teknik ve fiziki takiplerin ardından Sultangazi ilçesinde tespit edilen 46 adrese operasyon düzenlenirken polis helikopteri de ekiplere hava desteği sağladı. Operasyonda toplam 14 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise 2 adet tabanca ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete getirilerek sorguya alındı.

9 ŞÜPHELİ HAKKINDA KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI VAR

Emniyette sorguya alınan kişilerden 9 şüpheli hakkında kesinleşmiş hapis cezası olduğu, 2 şüphelinin arandığı belirlendi. Şüphelilerden yağma suçundan Ö.E’nin 10 yıl 10 ay ve Ş.Ö’nün 10 yıl cezası olduğu. oırsızlık suçundan V.K’nın 4 yıl, M.T’nin ise 2 yıl 3 ay kesinleşmiş cezasının olduğu belirtilirken Y.E’nin ise 5 yıl 7 ay olduğu öğrenildi.

Öte yandan A.A isimli şüphelinin çocuğa cinsel istismardan 4 yıl 2 ay, U.Ö’nün cinsel istismar suçundan 5 yıl 10 ay, S.E’nin adam yaralama suçundan 3 yıl 4 ay, H.B’nin ise öldürme suçundan 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edildi.

Ayrıca terör örgütüne üye olduğu gerekçesiyle aranan S.B ve tehlikeli madde bulundurma suçundan aranan T.Ç isimli şüphelinin de gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerin işlemleri devam ediyor.

İlginizi çekebilir

Taksim Camii’nde sona gelindi

Taksim Camii’nde sona gelindi

selyus