Ana Sayfa YAŞAM 4 Eylül 2017

Kerem Kınık’ın açıklaması yürekleri dağladı!

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda bütün Türkiye’yi ağlattı. Başkan Kınık, Kurban Bayramı’nda yaptıkları yardımlar sırasında dikkatinden kaçmayan Suriyeli yetim kız çocuğu için: “Giydirdik, yedirdik, sevdik ama yetimliğin süzdüğü o çehredeki hüznü gideremedik…” dedi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Kurban Bayramı boyunca yatıkları yardımlarla ilgili de açıklamalarda bulundu.

KINIK, “3 MİLYON İNSANA KURBAN ETİ ULAŞTIRDIK”

Kesilen kurbanların etlerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını vurgulayan Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Kurban kelime anlamı itibarıyla yakınlaşmak anlamını içeriyor. Bir ibadettir kurban. Kişinin Rabbi ile olan özel bir ilişkisidir ama vekaletle de yapılabiliyor. Kızılay olarak biz de bu sene 100 bin hisse kurban vekaleti alabileceğimizi düşünerek tedarik yapmıştık ama gerçekten vatandaşlarımızın, bağışçılarımızın yoğun ilgisiyle 125 bine dayandı bu hisse. Hayırseverlerimizin vekaletleri ile dünyanın 30’a aşkın ülkesinde yaklaşık 3 milyon insana kurban eti ulaştırdık. Bayramın kutlu olmasını diliyorum, dünyadaki çekilen insan ıstırabının azalmasına vesile olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

selyus