Ana Sayfa YAŞAM 5 Kasım 2016

Kızılay Annesi yola çıktı

Türk Kızılayı İstanbul Şubesi Kadın Kolları, yetim, öksüz ve maddi durumu kötü olan ailelerin çocukları için hazırladığı ‘Kızılay Annesi’ projesinin tanıtımı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya’nın katılımı ile gerçekleşti.

Türk Kızılayı İstanbul Şubesi Kadın Kolları, yetim, öksüz ve maddi durumu kötü olan ailelerin çocukları için hazırladığı ‘Kızılay Annesi’ projesinin tanıtımını gerçekleştirdi. Türk Kızılayı İstanbul Şubesi Kadın Kolları’nın ev sahipliğinde düzenlenen projenin tanıtım toplantısına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Başbakan Binali Yıldırım’ın kızı ve Türk Kızılayı İstanbul Şubesi Başkan Vekili Büşra Yıldırım Köylübay, İstanbul Valisi Vasip Şahin’in eşi Şeyma Şahin, Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın eşi Dt Hatice Öztürk Kınık, Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Döğücü, Türk Kızılayı İstanbul Şubesi Kadın Kolları Başkanı Zerrin Menteşeoğlu, Kadın Kolları Başkan Vekili Seda Yıldırım, Aslı Gül Çebi, Aynur Tartan, Ayşe Ilıcalı, Berrin Tatlıcı, Ceyda Erem, Çiğdem Çalık, Dilek Şahsuvaroğlu Bayraktutan, Sevda Türküsev, Şenay Aslan, Nadide Sultan Yonat, Ece Sarar, Esra Erdem, Feryal Gülman, Hülya Biren, İlkin Kavukçu, Meltem Demir, Nadide Sultan, Reyhan Kalyoncu, Suzan Toplusoy, Safiye Soyman, Sibel Kerimoğlu, Tuğba Develi, Zeynep Kartal gibi siyaset, sanat ve iş dünyasının ünlü isimleri katıldı. Türk Kızılayı İstanbul Şubesi Kadın Kolları tarafından hayata geçirilecek yeni projede yetim, öksüz ve maddi durumu yetersiz çocukların farklı çıkar grupları tarafından kullanılmamaları için Kızılay tarafından sahiplenilmesi amaçlanıyor.  

“GELİN HEP BİRLİKTE O KÜÇÜK YÜREKLERE OMUZ VERELİM”

‘Kızılay Annesi’ projesine ev sahipliği yapan Türk Kızılayı İstanbul Şubesi Kadın Kolları Başkanı Zerrin Menteşoğlu, “İhtiyaç sahibi insanlara giyim, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak için önemli görevler üstlenen Türk Kızılayı, kan, afet, uluslararası yardım, savaş, göç, mülteci hizmetleri, sosyal hizmetler, sağlık ve gençlik alanlarında faaliyet sunmaktadır. Bizde Türk Kızılayı İstanbul Şubesi olarak, bu faaliyetlerin hepsine elimizden gelen katkıyı sunmaya çalışmaktayız. Çok kısa bir zaman önce kurduğumuz Türk Kızılayı İstanbul Şubesi Kadın Kolları olarak ta; vatanımıza, milletimize, insanlığı güzel hizmetlerde bulunmayı amaçlamaktayız. Allah’ın izniyle bugün hayata geçireceğimiz sürdürülebilir projelerimizle, yetim, öksüz ve maddi imkansızlıklar yüzünden zorluk çeken yavrularımızı anne şefkatiyle bağrımıza basmayı, eğitimlerine destek vermeyi ve bu evlatlarımızın eğitim üzerinden çıkar grupları tarafından kullanılmalarına engel olmayı, vatanına, milletine bağlı faydalı nesiller olarak yetişmelerine köprü olmayı hedefliyoruz.. Kızılay İstanbul Şubesi Kadın Kolları olarak sizlere bir çağrıda bulunmak istiyoruz; “Gelin hep birlikte o küçük yüreklere omuz verelim.” diye konuştu.

“TOPLUMLARI OLUŞTURAN EN ÖNEMLİ UNSUR ANNEDİR”

Başbakan Binali Yıldırım’ın kızı Büşra Yıldırım Köylübay da gecede yaptığı konuşmada, “Bu milleti millet yapan vatan ise, vatana hizmeti şiar eden toplumları oluşturan en önemli unsur annedir, kadınlardır. Bizlerin yetiştirdiği çocuklar geleceği inşa edecekler. Dünya, insanlık acı içinde kıvranıyor ve kıvranmaya da devam edecek. İşte biz tam bu noktada en masumlarımız çocuklarımıza uzanan bir yardım eli olmak sıcak bir yuva sımsıkı sarılan bir kol ve minik gözlere umut olmak için çıktık yola. Ve dedi ki, ’biz anneyiz, biz Kızılay Annesiyiz’ var mısınız? Bu zorlu yolda bizlere yoldaş olmaya, var mısınız? Çocuklarımızın yüzünde tebessüm olmaya. Belki bir oyuncak araba, belki bir bebek, belki bir sıcacık bir mont olursunuz. Belki de bir okul çantası içine girersiniz o sıcacık kalplerine. Minicik elleriyle tutarken ellerinizden belki de hayattaki en iyi arkadaşı oluverirsiniz. Kim bilir belki de siz çıkarırsınız o düştükleri karanlıktan. Bu proje bizim değil, sizin projesiniz. Tüm acılara inat bayramları özleyen çocuklar için neden nefes aldığımızı farkına varmak için, aldığımız nefesin hakkını verebilmek için gelin hep birlikte yeni çocuklara anne olalım. Kızılay annesi olalım” dedi.

“YARDIMLAŞMAK BAĞIMLILIK YAPAR”

Sözlerine Diyarbakır’da Şehit düşen polisler ve sivillere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar dileyerek başlayan Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, “Türk Kızılayı İstanbul Şubesi’ni hayata geçirdiğimiz ilk gün tüm ekibimizle bir ilke koyduk önümüze ve kimler için var olduğumuzu belirledik. Bizler çocuklar için vardık. Bizler kimsesizler, muhtaçlar ve garipler için vardık. Bizler, ihtiyaç sahibi insanlar, kadınlar, muhtaçlar, yani tutunacak dalı olmayanlar için vardık. Bu uğurda çalışacaktık ve çalışmaya devam ediyoruz. Bizim ve bizim gibi ruhlarında fırtına kopanlar da koparlar. Çünkü yardımlaşmak bağımlılık yapar. Dünyadaki tüm mazlumlara ulaşmak istersiniz, çünkü bizler dertli insanlarız. Bir yetimi, bir garibanı bir annenin bir acı ya da bir yuvasız mülteci çocuğunun gözyaşlarıyla dertli insanlarız. Kızılay İstanbul’uz biz. Yaşadığımız şehirden midir, ismimizden midir bilmiyorum ama hep büyük olanı hedefledik. 4 yıla onlarca yardım ve sosyal yardım faaliyetlerini sığdırdık. Şimdi ise bambaşka bir sosyal sorumluluk projesi ile işte yine karşınızdayız.” şeklinde konuştu. 

Gecede bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, “Ülkemizi sevgi ve umut coğrafyası haline getirmek istiyorsak, çocuklarımızın sosyal yaşamlarından kültürel hayatlarına kadar en iyi şekilde yetişmeleri ve mutlu olmaları için çaba sarf etmeliyiz. Nerede ve hangi ortamda ya da kurumda olursa olsun, tüm çocukları aklın, bilimin ve ahlaki değerlerimizin ışığında yetiştirmek ve geleceğe hazırlamak zorundayız” dedi.

“ÇOCUKLARA EL UZATMAK, GELECEĞE SAHİP ÇIKMAK DEMEKTİR”

“Sizler devletimizin ve milletimizin gücünü kimsesiz, yetim ve öksüz çocuklarımızı anne şefkatiyle kucaklayarak gösteriyorsunuz” diyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, “Ayrıca sosyal sorumluluk projeleri ile çocuklarımızı güçlü bir geleceğe hazırlıyorsunuz. Çocuklarımıza elimizi uzatmamız, aslında kendi geleceğimize sahip çıkmamız demektir. Çünkü her türlü toplumsal sarsılmaların ilk mağdurları maalesef çocuklar oluyor. Şiddetin, dağılan yuvaların, toplumsal olayların, terörün, ekonomik krizlerin, savaşların mağduru çocuklardır. Bugün elimizi vicdanımıza koyup düşünelim. Çocuklar ne ister? Beklentileri nelerdir? Tebessüm etmeleri, mutlu olmaları için nelere ihtiyaç duyarlar? Neye güler, niçin ağlarlar? Tüm bu soruların cevabını her bir çocuğumuz için tek tek verdiğimizde, çocuklarımızı içten bir bakışla anlamaya başlıyoruz demektir. Çünkü onları anlamadan, istek ve arzularını bilmeden attığımız her adım eksik kalacaktır” şeklinde konuştu.

Bakan Kaya, “Çocuklarımızın bu başarı yolculuğunda bizlere destek olan siz değerli Kızılay annelerimize ve Türk Kızılayı İstanbul Şubesi Kadın Kolları’na teşekkür ediyorum. Benzer çalışmaların artması umuduyla Türk Kızılayı’ndan Anne Şefkati Projesi’nin hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

selyus