Lezbiyen, gay, biseksüel ve transseksüellerden suç duyurusu!

Lezbiyen, gay, biseksüel ve transseksüellerden suç duyurusu!

Lezbiyen, gay, biseksüel ve transseksüel LGBTİ’li bir grup, düzenlemek istedikleri yürüyüşü yapmalarına karşı çıkan başta Alperen Ocakları olmak üzere 4 kuruluş hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Valiliği tarafından lezbiyen, gay, biseksüel ve transseksüel LGBTİ’li gruplara Taksim ve İstiklal’deki yürüyüşe izin verilmemişti. LGBTİ’nin yürüyüşüne karşı çıkan Alperen Ocakları, Büyük Birlik Partisi, Özgür-Der ve Müslüman Anadolu Gençlik Derneği, Tembihnağme tarafından da duruma karşı tepki açıklaması gelmişti. Dün İstiklalde yasadışı yürüyüş yapmak isteyen LGBTİ’liler polis engeli ile karşılaşmıştı.

Bugün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gelen bir grup lezbiyen, gay, biseksüel ve transseksüel LGBTİ’li yürüyüşlerini istemeyen 4 kuruluş hakkında suç duyurusu dilekçesi verdi.

Grup adına açıklama yapan Deniz Gedizoğlu, “İç İşleri ve Valiliğin görevi en temel hakkımız olan ifade özgürlüğümüzü korumaktır. Bize yönelen Müslüman Anadolu Gençliği, Alperen Ocakları, Tembihname, Özgür Der gibi bazı radikal grupların nefret söylemleri nedeniyle yargı önüne çıkarılması talebi ile bugün adliye önünde suç duyurusunda bulunuyoruz. Valiliğin Taksim’deki yürüyüşümüze yönelik iptal kararına da yine bugün idare mahkemesine dava açacağız” dedi.

Grubun avukatlığını üstlenen Levent Pişkin ise LGBTİ’ye yönelik açıklama yapan gruplar hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

selyus