Ana Sayfa YAŞAM 30 Mayıs 2018

Medeniyet Yolcuları’nın büyük ailesi gönül sofrasında buluştu

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in öncülüğünde hayat bulan büyük ödüllü ‘Medeniyet Yolcuları’ İftar programı yoğun katılım altında gerçekleşti.

Ramazan ayı vesilesiyle Enderun Caddesi’nde gerçekleşen Medeniyet Yolcuları İftar programına, Belediye Başkanı İsmail Erdem’in AK Parti İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk, İstanbul Milletvekili Adayı ve AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Şeyma Döğücü, öğrenciler, veliler, öğretmenlerin yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.

Sancaktepe Belediye Başkanı ve Medeniyet Yolcuları Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İsmail Erdem iftar öncesi yaptığı konuşmada, “Yeryüzündeki oruç tutan tüm Müslüman kardeşlerimizin ramazanlarını tebrik ediyorum. Bu ramazan tüm insanlığın kurtuluşuna vesile olsun. Ramazan ayı rahmet ayı, bir tarafıyla da sofralara bereket geliyor. İşte bugün burada 5 binin üzerinde misafirimizle beraber aynı sofrayı paylaşıyoruz. Aynı tencerede pişen yemeği paylaşmanın mutluluğu var. Çocuk, yaşlı, bir sürü misafirimiz var, bununla birlikte amca, teyze rolündeki büyüklerimiz bizimle beraber. Bugün farklı bir ortam yaşanıyor burada. Gençlerimiz de bu durumdan istifade ederken ramazanın maneviyatına ulaşma konusunda önemli bir görev üstlenmiş oluyoruz” şeklinde konuştu.

Böyle bir etkinlikten dolayı son derece memnun olduklarını dile getiren Başkan Erdem, “Görüldüğü gibi tüm insanlar bir araya gelmiş ramazanı kutluyoruz burada. Ramazanın tüm ümmete özellikle de ülkemize sağlık, barış ve huzur getirmesini diliyorum. İnşallah bayrama da böyle hep beraber kardeşçe gireriz” diye konuştu.

 

selyus