Ana Sayfa YAŞAM 31 Mayıs 2016

Mekteb-i Zarâfet öğrencileri sertifikalarını aldı

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen ve Ümraniyeli hanımları, birbirinden değerli hoca ve akademisyenlerle buluşturan Mekteb-i Zarâfet eğitimleri Belkıs İbrahimhakkıoğlu’nun dersiyle sona erdi. Eğitimlerin ardından öğrencilere sertifikaları takdim edildi.

Ümraniye Belediyesi ve Ensar Vakfı Ümraniye Şubesi’nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu Mekteb-i Zarâfet eğitimlerinin son dersini Yazar Belkıs İbrahimhakkıoğlu verdi. Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen sertifika törenine Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Av. Serap Eşit Elveren, Ensar Vakfı Ümraniye Şubesi Başkanı Mustafa Güçlü, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Gözde Gül Bilir ve çok sayıda Ümraniyeli hanım katıldı. Yoğun katılımın olduğu programda yazar Ayla Aydemir şiir dinletisiyle misafirlere unutulmaz bir gün yaşattı.

Son derste Yazar Belkıs İbrahimhakkıoğlu, “Hayat ve Ölüm” konusunu işledi. İbrahimhakkıoğlu: “İnsanın yaşam amacı; doğumundan ölümüne kadar olan süreçte ebedi hayata hazırlanarak, Allah’ın emir ve yasaklarına uymak ve özünde iyi, ahlaklı, dürüst ve insanlığa faydalı birey olarak Allah’ın rızasını kazanmaktır. İyi insan; hayatın her alanında düşünceli, saygılı, sevgi dolu, empati kurabilen, etik kuralları gözeten erdemli bir hayat felsefesi taşıyan ve islami şartlara uygun şekilde yaşayan insan demektir. Doğumdan ölüme hayatın özü budur.” diyerek sözlerini noktaladı.

Kısa bir konuşma yapan Ensar Vakfı Ümraniye Şubesi Başkanı Mustafa Güçlü, “Bizlere her fırsatta destek olan ve yer tahsisinde bulunan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a, belediye başkan yardımcısı Av. Serap Eşit Elveren’e ve 9 hafta boyunca seminerlerimize katılan tüm hanımlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Dersin ardından sertifika töreninde bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Av. Serap Eşit Elveren, Mekteb-i Zarâfet eğitimlerinin amacından bahsetti. Eğitimlere katılan tüm öğrencileri tebrik eden Başkan Yardımcısı Eşit Elveren, sertifikaları bizzat kendisi takdim etti.

selyus