Ana Sayfa YAŞAM 21 Haziran 2017

Mersin’in güzel insanları gönül sofrasında buluştu

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ  

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ümraniye Belediyesi ve Mersin İş Adamları Yöneticileri Sanatçıları ve Akademisyenleri Derneği (MİYSAD) tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Mersin İş Adamları Yöneticileri Sanatçıları ve Akademisyenleri Derneği (MİYSAD) ve Ümraniye Belediyesi’nin birlikte düzenlediği iftar programı yoğun bir katılımla gerçekleşti.

MİYSAD Başkanı Mehmet Mazak’ın ev sahipliğinde Ümraniye Belediyesi Nikah Sarayı’nda düzenlenen iftar programına; Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkapdan ile çok sayıda Mersinli katıldı.

“MERSİN’İN ÜMRANİYE’DEKİ AĞABEYİ OLAN ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANI HASAN CAN’A ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Dördüncü İstanbul Mersin iftarına hosheldiniz diyerek konuşmasına başlayan Mersin İş Adamları Yöneticileri Sanatçıları ve Akademisyenleri Derneği Başkanı Mehmet Mazak, “Mersin diğer iller benzemez. Burada solanda her kesimden insanlardan oluşan ülkemizin bir mozaiği var. Bu birlikteliğimizle de Mersin’in ayrıcalıklı olduğunu düşünüyorum. Derneğimizi kurarken amacımız İstanbul’u da Mersinliler olarak güçlü bir birliktelik oluşturmaktı. Hamd olsun bunu da 4 yıl gibi kısa bir zamanda başardık. Mersin’in Ümraniye’deki ağabeyi olan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a desteklerinden çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“MERSİNLİLERİN İSTANBUL’DA BAŞVURDUĞU BİR ADRESİ OLSUN İSTEDİK”

Salonu dolduran Mersinlilere Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın selamını ileterek konuşmasına başlayan Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkapdan, “Gönül soframızı onurlandıran değerli bakanımıza teşekkür ediyorum. 3-5 arkadaşımızla bundan 4 yıl önce kurduğumuz derneğimizle bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Mersinlilerin İstanbul’da başvurduğu bir adresi, bir telefon numarası olsun istedik. İstanbul’da üniversite okuyan öğrencilerimize bir katkı sağlayalım dedik. Hemşerilerimizle bir araya gelip ülkemize, milletimize ne katkı sunabiliriz diye bir tohum attık ve bu derneği kurduk. İyi ki de kurmuşuz. Kısa bir zamanda uzun bir yol aldık.” diye konuştu.

 “SÖZ VERDİĞİMİZ YATIRIMLARIN HEPSİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK, GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Burada bir konuşma yapan Kalkınma Bakanı Elvan, Mersin’de yapılan yatırımlara değindi. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Mersin’de de yatırımların hızla devam ettiğini aktaran Bakan Elvan, “Söz verip de yapmadığımız bir şey olursa çıkın televizyonlara ve anlatın. Söz verdiğimiz yatırımların hepsini gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz. İlk şehir hastanesini Mersin’de açtık. Mersin için güzel şeyler yapıyoruz. Mersin önümüzdeki günlerde çok daha iyi noktalarda olacak. Çağlayan, coşan bir Mersin göreceğiz” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Bakan Elvan’a Ümraniye Belediyesi ve MİSYAD adına bir plaket verildi.

selyus