Ana Sayfa YAŞAM 7 Haziran 2016

Mersinliler Ümraniye’de iftarda buluştu

Ümraniye Belediyesi Ramazan boyunca her akşam farklı bir ilin hemşehrilerini buluşturacağı iftar programlarının ilk gününde Mersin İş Adamları Yöneticileri Sanatçıları ve Akademisyenleri Derneği (MİYSAD) hemşerilerini iftar sofrasında bir araya getirdi.

Ramazan etkinlikleriyle binlerce Ümraniyeliyi bir araya getiren Ümraniye Belediyesi, bu yıl da Belediye Nikâh Sarayı’nda hemşehri derneklerini iftar sofralarında buluşturuyor. Ramazan’ın ilk günü, Mersin İş Adamları Yöneticileri Sanatçıları ve Akademisyenleri Derneği ile Mersinli hemşehriler ağırlandı. İftar yemeğine Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra; AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Vekili Serkan İnanoğlu, MİYSAD Dernek Başkanı Mehmet Mazak, AK Parti Ümraniye Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, AK Parti Ümraniye Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkapdan, dernek üyeleri ve Ümraniyeli Mersinliler katıldı.

İftardan sonra açılış konuşmasını gerçekleştiren MİYSAD Dernek Başkanı Mehmet Mazak; “Aile sıcaklığını hissedeceğimiz bu iftar yemeğinde bizi yalnız bırakmayan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Öte yandan kurulduğumuz bu 3 yıl içerisinde bir Mersinli Belediye Başkanı olmamasına rağmen, her zaman yanımızda olan Sayın Hasan Can Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

BAŞKAN HASAN CAN: “RABBİM, RAMAZAN’I AĞIZ TADIYLA YAŞAMAYI NASİP ETSİN”

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can yaptığı konuşmasında, “İdrak ettiğimiz Ramazan-ı Şerif’in hepimiz hakkında hayırlara vesile olmasını diliyorum. Rabbim ramazanı ağız tadıyla yaşamayı nasip etsin. Rabbim tuttuğumuz oruçları kabul etsin. Rabbim geçmişte olduğu gibi bugün de ümmet-i Muhammed’i ve âlem-i islamı her daim muzaffer ve muvaffak eylesin. Bu güzel ülke için, din için, ahlak için, bizi biz yapan değerler için bu güzel vatan uğruna çarpışan ve bu uğurda gazi olan kıymetli gazilerimize de en kısa sürede sağlıklarına kavuşmaları için şifalar diliyorum” dedi.

Ümraniye Nikâh Sarayı’nın, ramazan boyunca birçok derneğin iftar sofralarında buluşup, güzellikleri paylaşacağı ve hemşehrileriyle hasret gidereceği bir mekan olacağını da dile getiren Başkan Hasan Can, “Rabbim âlem-i islam’a huzur ve feraset nasip etsin. Evlatlarınızla huzurlu bir ömür geçirmenizi temenni ediyorum ve hepinizi sevgiyle selamlıyorum” şeklinde konuştu.

AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan kısa bir konuşma yaparak, “Ramazan ayının ilk gününde sizlerle bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. İstanbul’da, Mersinli bir belediye başkanımız yok ama Mersinlilere sahip çıkan, gönlünü açan bir belediye başkanımız var. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Programın sonunda Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Mersin Milletvekili Doç. Dr. Yılmaz Tezcan, Mersinliler Dernek Başkanı Mehmet Mazak ve üyelerini Ümraniye Meydanı’nda bulunan derneğe ait stantta ağırladı.

selyus