Ana Sayfa YAŞAM 19 Ağustos 2016

Mitingin Fenomeni oldu

Demokrasi ve Şehitler Mitingi”nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, çok sayıda devlet adamı ve sanatçılarla özçekim yaparak 14 yaşındaki Yakup Nurullah Narin fenomen oldu.

7 Ağustos’ta Yenikapı’da düzenlenen “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Aptullah Gül, Başbakan Binali Yıldırım, Diyanet İşler Başkanı Mehmt Görmez, Milli Takımlar Direktörü Fatih Terim, Acun Ilıca’nın yanı sıra protokoldeki çok sayıda devlet adamı ve ünlüyle özçekim yapan 14 yaşındaki Yakup Nurullah Narin sosyal medyada fenomen hale geldi.

“CUMHURBAŞKANIMIZ BENİ İSMEN TANIYOR”

Maltepe’de oturan 14 yaşındaki ortaokul öğrencisi Yakup Nurullah Narin özçekim serüvenini anlattı.

Ünlü isimlerle çektiği özçekimlerle gündeme gelen Yakup Nurullah Narin, “Protokole girmemle Kadir Topbaş, Vasip Şahin devlet kademeleriyle fotoğraf çektirerek ileri doğru gittim. En son Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan ile fotoğraf çektirdim. Korumalar daha önceden tanıdıkları için pek bir müdahaleleri olduğu söylenemez. Çünkü daha önceden de gidiyordum. Devlet erkanı bazıları sima bazıları ismen artık tanıdılar. Cumhurbaşkanımız ismen tanıyor. Toplantısı varmış pek bir şey söyleyemedi. Ben ona sadece bir cümle söyleyebildim. Sadece ‘Sayın Cumhurbaşkanım kanımızın son damlasına kadar arkanızdayım’ diyebildim sadece. Cumhurbaşkanımız da öptü, yanağımı sıktı” dedi.

“YOLDAN GEÇENLER, HABERLERDE GÖRDÜĞÜ İÇİN FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK İSTİYOR”

Çevresinden çok güzel tepkiler aldığını belirten Osmangazi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Narin, “Çoğu düzgün yorum yapıyor. Yoldan geçenler, haberlerde gördüğü için fotoğraf çektirmek istiyor. Benim miting alanına gidiş amacım bu tarihi anın bir daha yaşanmayacağını düşündüğüm, ileride çocuklarıma ve torunlarıma, arkadaşlarıma, kardeşlerime anlatmak, bunları gurur kaynağı olarak fotoğraflarla ölümsüzleştirdiğimi düşünüyorum. O sahneyi görünce 5 milyon insanı görünce orada o an şunu düşündüm. Zalimlerin korku duyduğu mazlumların ise güven duyduğu fotoğrafı gördüm” şeklinde konuştu.

Yakup Nurullah Narin’in babası Vedat Narin ise, “Özgüveni çok yüksek olan bir çocuk ve oralara gidip gerçekleri görmesi beni ziyadesiyle memnun ediyor. Miting alanına gitmek istediği zaman seve seve gönderiyorum. Cumhurbaşkanımız başta devlet büyüklerimizin bazıları sima bazıları da isim olarak da biliyor o yüzden ben fazla yadırgamadım” ifadelerini kullandı.

selyus