Ana Sayfa YAŞAM 24 Şubat 2017

Müslüman olan Kızılderili Arjantinli çift Tuzla’da

Arjantinli Kızılderili Dr. Rehue Calquin-Sofia Gonzalez çifti İslamiyeti nasıl seçtiklerini Tuzla Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi’nde öğrencilerle paylaştı.

Arjantin’de Kızılderili Mapuche Kabilesi’ne mensup olan ve hayatlarının büyük bölümünü Şamanizm inancıyla geçiren Rehue Calquin-Sofia Gonzalez çifti, Hristiyanlığı seçtikten sonra akıllarındaki soruların yanıtlarını Kur’an-ı Kerim’de bularak Müslüman oldu. Dr. Rehue Calquin ve eşi Sofia Gonzalez, İslamiyet’i tercih etme nedenlerini Tuzla Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi’nde kursiyerlere anlattı.

“İSLAMDA ÖZGÜRLÜK VE SEVGİNİN OLDUĞUNU GÖRDÜK”

Arjantin hakkında tanıtıcı bilgiler vererek konuşmasına başlayan Dr. Rehue Calquin, “7 sene önce eşimle beraber Müslüman olduk. Müslümanlığı seçtikten sonra İdris ismini aldım. 43 milyonluk nüfusun içinde 300-400 bin kişilik bir Müslüman nüfusu var. Böyle bir durumda doğru kaynaklardan Müslümanlığı bulurken çok zorlandık. Çok şükür Allah bize bunu nasip etti. Helal ürünler bulmak, İslami materyallere İspanyolca olarak ulaşmak için de çok zorlandık. Arjantin halkı Müslümanlık hakkında çok az şey biliyor, medyadan ve sosyal medyadan yanlış bilgilerle öğreniyorlar. İslam’da özgürlük ve sevginin olduğunu gördük. İslam’da bunu insanlara göstermenin sorumluluğunu hissettik. İlk sorumluluğumuzun İslam’ın sevgi dini olduğunu göstermek olduğunu düşündük. İçinde yaratılmışlara sevgi olan, diğerlerine hizmet etmek, yardımcı olmak istiyor. Allah rızası için yapılan hizmet ve sevgi de sizlere özgürlük getiriyor. Kimsenin boyunduruğu altına girmeden sadece sizi yaratana hizmet ediyorsunuz. İslam bizi ilme ve öğrenmeye teşvik ediyor. İslam düşünmek için araştırmaya yönelik bize güzel bir yol sunuyor. İnşallah burada anlattıklarımız size örnek olur ve elinizdekinin kıymetini anlarsınız. Ben o yüzden buradan size bizim gördüğümüz ama dil kısıtlamalarıyla ulaşamadığımız bu İslami bilgiyi öğrenmeye, araştırmaya davet ediyorum. Sizin öncelikle birlikte doğdunuz dine değer vermeniz ve anlamanız gerekiyor. Bunları da pozitif bir katkı olarak etrafımızda, sosyal hayatımızda, aile hayatımızda kullanarak destek olmalıyız. Mademki Kur’an-ı Kerim bizim için bir kılavuz, bunu mümkün mertebe hayatımızda pratik etmeliyiz. Bunu zorunluluk olarak düşünmeyin ihtiyacımız olarak görüp Kur’an-ı Kerim’e bu şekilde yaklaşmak gerekir” şeklinde konuştu.

Dr. Rehue Calquin-Sofia Gonzalez çifti, bir soru üzerine huzuru İslamiyet’te bulduklarını söyledi. Arjantinli çift Tuzla’da böyle bir etkinlikte bulunmaktan mutlu olduklarını belirterek Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti.

selyus