Ana Sayfa YAŞAM 30 Kasım 2014

Namazsız Müslümanlık olmaz

Ömer Seyfettin’in en önemli eserlerinden biri olan ilk Namaz kitabının okumasını tamamlayan Üsküdar Belediyesi Bilgi Evlerinde yetişen 300 çocuk ilk n

Namazsız Müslümanlık olmaz

Ömer Seyfettin’in en önemli eserlerinden biri olan ilk Namaz kitabının okumasını tamamlayan Üsküdar Belediyesi Bilgi Evlerinde yetişen 300 çocuk ilk namazlarını Beylerbeyi Hamid-i Evvel camisinde kıldı. Çocuklara naistlerde bulunan Başkan Türkmen, “Cami namaz ibadet bizim asla vazgeçemeyeceğimiz vazifemizdir. Bu namazlarınızı bırakmadan devam etmelisiniz. Namazsız Müslümanlık olmaz dinin direği Namaz’dır”

Projesi 2005 yılında başlatılan ve bilgisayar sınıfı ve kütüphaneden oluşan bir yapı ile hayata geçen, zamanla bu yapıya etüt sınıfları ve sosyal amaçlı diğer birimler eklenerek özgün bir hale getirilen bilgi evleri çoğalarak meyvelerini vermeye başladı.
Üsküdar Belediyesi Bilgi Evleri ve Çocuk Akademileri’nin 13 şubesinde göz bebeğimiz ve geleceğimizin teminatı olan ilkokul ile ortaokul öğrencileri ücretsiz eğitim desteği alıyor. Bu yıl 12 bin farklı öğrencinin kayıt olarak eğitim aldığı bilgi evlerinde kültür, sosyal ve sportif çalışmalarda yapılıyor. Bilgil evleri ayrıca çocukların ahlaki ve kültürel değerleri kazanmalarını ve kişiliklerinin her yönüyle gelişmesini sağlamak amacıyla, milli vede manevi değerleri özümsemiş erdemli nesiller yetiştirmeyi hedefliyor. Öte yandan bilgi evlerinde kurs ve atölye çalışmalarıda yaptırılıyor.

Yine Bilgi Evleri ve Çocuk Akademileri’nde 4, 5, 6. sınıflara yönelik düzenlenen Kitap Kafe Kulübü’nde öğrenciler her ay bir kitap okuyarak okuma kültürlerini artırıyor.
Yaklaşık 500 öğrencinin faydalandığı etkinlikte Kasım ayı boyunca Ömer Seyfettin’in en önemli eserlerinden biri olan “İlk Namaz” kitabının okumasını tamamlayan minik öğrenciler ilk Namazlarını kılmak üzere Beylerbeyi Hamid-i Evvel Camii’ne götürüldü. 300 öğrenciyle gerçekleştirilen programda Camii gezilip tarihi hakkında bilgi alındıktan sonra öğrenciler cemaatle İkindi Namazlarını kıldılar.
Programın sonunda Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Kütüphane Müdürü Yakup Öksüz ve Beylerbeyi Hamid-i Evvel Camii İmamı Ramazan Kutlu öğrencilere hediye olarak seccade, takke, tesbih, başörtüsü ve kitap setlerini vererek bu güzel günü unutulmaz kıldılar.

BAŞKAN TÜRKMEN’İ HEDİYE DUYGULANDIRDI

Öğrenciler de bu güzel hediyelere karşılık Başkan Hilmi Türkmen’e 1984 yılında başarı ile tamamladığı Hafızlık eğitimi sonucunda kazandığı Hafızlık belgesini çerçeveleterek kendisine hediye ettiler.öğrencilerden bu denli anlamlı hediyeyi alan Başkan Türkmen çok duygulandığını belirterek “Cami namaz ibadet bizim asla vazgeçemeyeceğimiz vazifemizdir. Bu Namazlarınızı bırakmadan devam etmelisiniz. Namazsız Müslümanlık olmaz dinin direği Namaz’dır. Bilgi ve gençlik merkezinde bugüne kadar yaptığımız faliyetlerin en anlamlısı budur.” dedi.

Etiketler:
selyus