Ana Sayfa YAŞAM 5 Temmuz 2017

RİDEF Genel Başkanı Recep Albayrak, yeni dernekçilik modelinden bahsetti

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ / ÖZEL HABER

Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) Genel Başkanı Recep Albayrak ile dernekçilik üzerine yaptığımız söyleşide dernekçilikte uygulamaya çalıştıkları yeni modelden bahsetti. Bundan bir yıl önce göreve gelen ve göreve geldiği günden bu yana klasik ve de rutin dernekçilikten çok uzak üretken, faydalı projelerin altına imza atan Başkan Albayrak, bu ülkenin bölünmez bütünlüğü, milli birlik beraberlik için üzerlerine düşen görevi onurlu bir şekilde yerine getirmenin gayreti içinde olduklarının altını çizdi.

Başkan Recep Albayrak, mikro milliyetçiliğe karşı olmakla birlikte Rize’nin tanıtımı ve gelişimine de katkı sunmak için bu kutsal görevi üstlendiklerini dile getirdi.

“MİLLETİN BİRLİĞİNE, BERABERLİĞİNE, KARDEŞLİK HUKUKUNUN GELİŞİMİNE VE MEMLEKETİN BÜTÜNLÜĞÜNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ”

Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) Genel Başkanı Recep Albayrak, “Biz dernekçilikte yeni bir model üzerinde durmaya çalışıyoruz. Bunu geliştiriyor ve uygulamalarımızı buna göre yapıyoruz. Şöyle ki; dernekler kendi hemşerileriyle bir araya gelip projelerini buna göre yapıp uyguluyorlardı. Fakat toplumun büyük kesimleri bunu duymakta sıkıntı çekiyordu. Biz bundan vazgeçiyoruz artık. Şunu istiyor ve diyoruz ki RİDEF çatısı altındaki bütün derneklerimizle biraraya geleceğiz. Rizeli’ye bütün, hemşerilerimiz ve bütün unsurlarımızla proje üreteceğiz. Görev alanımızda ürettiğimiz bu projelerimizi makro sunumla toplumun bütününe yönelik milletin birliğine, beraberliğine, kardeşlik hukukunun gelişimine ve memleketin bütünlüğüne katma değer üretecek şekilde hazırlayıp sunmak istiyoruz. Bununla da şu kazanımları elde etmeye çalışacağız; 1, toplumun şu an çok ihtiyaç duyduğu milli birliğe ve beraberliğe katkı sunmak. 2, küresel saldırı altında olan memleketimizde kardeşlik hukukunun gelişmesine ve birlik beraberlik içinde ülkenin yapmış olduğu milli mücadelenin arkasında duracak çalışmalarda da ortak hareket kabiliyetini sergilemek. 3, kültürlerini birbirlerine kaynaşmasına ve kültürlerin birbirleri arasına entegresine vesile olmak. 4, kendi kültürümüzü, yerel değerlerimizi vurgulayıp kent kültürüne entegre etmek. Bu anlayışla çalışmalarımızı hazırladık. Ayrıca biz bunu bir milat kabul ettik.” dedi.

Başkan Albayrak, RİDEF 2016-2018 faaliyet programında yer alan projelerin tamamına yakınını tamamladığını, bir iki eksik projeyi de kısa bir zaman içinde hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.

NOT: Haber lingimizle beraber kaynak göstermeden kullanılması halinde tüm yasal haklarımızı kullanacağız..

selyus