Ana Sayfa YAŞAM 15 Nisan 2016

Rizelilerin İstanbul buluşması

Rizeliler bir oldu birlik oldu, birlikte Türkiye oldu. Rize Valiliği ve Rize Dernekler Federasyonu’nun İstanbul Anadolu Yakası Maltepe Sahil Etkinlik Alanı’nda organize ettiği Rize Tanıtım Günleri’nde büyük coşku vardı.

Rize Valiliği ve Rize Dernekler Federasyonu’nun organize ettiği 9’uncu Rize Tanıtım Günleri başladı. 17 Nisan tarihine kadar Anadolu Yakası Maltepe Sahil Etkinlik Alanı’nda devam edecek tanıtım günlerinin açılışına Gümrük ve Ticaret eski Bakanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Hayati Yazıcı, AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Metin Külünk ile Yıldız Seferinoğlu, Rize Valisi Ersin Yazıcı, İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Rize Belediye Başkanı Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rizespor Kulübü Başkan Vekili Halim Mete, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, aralarında Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı ile Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir’inde bulunduğu AK Parti İlçe Başkanları ve Rizeliler katıldı.

Rize Tanıtım Günleri fuarında; Fuar için özel olarak yetiştirilen çay bahçesi, içerisinde 5 adet özel eğitilmiş Atmacanın olduğu doğal Atmaca Evi, 3 Boyutlu Rize evlerinin olduğu standlar yer aldı. 60 yıldır Rize – Ardeşen’de devam eden bir gelenek olan ahşaptan hazırlanan dönme dolap, motorsuz araç Formulaz ile fuara gelen ziyaretçilere Rize’deymiş hissi verilecek. Tulum ve kemençe eşliğinde 4 gün oynanacak horonların yanı sıra yöresel ürünlerin sergilendiği standlar ve Rize yemeklerinin olduğu yemek bölümünde ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Program, RİDEF Başkanı Celal Erdoğan’ın açılış konuşması ile başladı. 

ŞU AN RİZE AZ DA OLSA GÖÇ VEREN BİR İL KONUMUNDADIR

Rize denilince akla çayın geldiğini vurgulayan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap; “Bu tanıtım günleri ve yapılacak olan yatırımlarla birlikte artık Rize de turizmle anılacak. Atılan adımlarla artık bizim için değerli bir öğe turizm olacaktır. Önemli yatırımların Rize ile buluşmasıyla birlikte Rize bir turizm kenti konumuna gelecektir. Şu an Rize az da olsa göç veren bir il konumundadır. Yapılan bu yatırımlarla bunu tersine çevireceğimize inanıyorum. Bu etkinliklerin turizm tanıtım konusunda da oldukça faydalı olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

“RİZE’NİN FARKINI FARK ETTİRİYORUZ”

Vali Ersin Yazıcı, bu tür etkinliklerin bugünü yarına taşıma konusunda önem taşıdığını belirterek,” Rize eğitim, kültür, spor, doğa, yayla turizmi kenti olma konusunda emin adımlarla ilerliyor. Önümüzdeki süreçte bu güzel gelişmeleri hep birlikte yaşayacağız. Bugün burada gerçekleşen etkinlikte gördüğümüz zenginliğin orijinalini yaşamak için herkesi Rize’ye bekliyoruz” dedi.

Rize’nin değerleri için tanıtım fuarlarının bir fırsat olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, kurum olarak bu düşüncelerle çalışmalara devam ettiklerini dile getirdi.

Turizmin, sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmeyi hızlandırarak, kalkınmayı sağlayan en önemli unsurların başında geldiğini belirten Vali Yazıcı, “İlimizin çok önemli tarihi ve kültürel değerleri vardır. Bu değerlere sahip çıkmak ve marka yapmak öncelikli amacımızdır. Günümüz dünyasında tanınmayan ve fark edilmeyen hiçbir şeyin önemi bulunmamaktadır. Başlattığımız tanıtım ataklarıyla ve katıldığımız turizm organizasyonlarıyla Rize’nin farkını fark ettiriyoruz. Rize olarak ilimizin tüm dinamikleriyle birlikte tanıtımını bıkmadan, usanmadan yapmaya devam edeceğiz. 14 Nisanda başlayıp 17 Nisanda sona erecek bu 4 günlük Rize programına tüm Rizeliler, Rize özlemi çekenler, aklı Rize’de kalanlar ve Rize sevdalıları davetlidir ” şeklinde konuştu.

İNSANLAR DOĞDUĞU ŞEHRİN ŞEKLİNİ ALIR

Rizeliler buluşmasında bir konuşma yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, “Biz bu meydanlara çok alışığız. Biz İstanbul Teşkilatları olarak bu meydana milyonları Kurucu Genel Başkanımız, saygıdeğer Cumhurbaşkanımızla buluşturduk. Yine bu meydandan 20 ay önce yüzlerce tırı Bayırbucak Türkmen kardeşlerimize ve Güney Doğu’da terörden mağdur olan kardeşlerimize buradan göndermiştik. Rizeli dendiğinde burada çok söz söylenebilir.  Hani İbni Haldun’un bir sözü var; İnsanlar doğduğu şehrin şeklini alır der. Evet gerçekten de böyledir.”  

“NELER YAPTIK? HAFIZALARI BİR YOKLAYACAĞIZ”

Açılışta konuşan Hayati Yazıcı, ”Egemenlik hakkınızı kullanarak, seçim evrelerinde içinizden çıkmış insanları, gözünden, davranışından, kokusundan, iç görme tarzından keşfetmek suretiyle sağladığınız destekle Türkiye’yi aldık. Türkiye’yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde bu güne getirdik. Bunun arkasındaki güç sizsiniz. Neler yaptık? Hafızaları bir yoklayacağız. Rize’ye gelelim daha bundan 2-3 yıl önce Rize’ye havaalanı yapılacak inanır mıydınız?. Rize Havaalanı, Yüksek Planlama Kurumu’nun kararıyla önümüzdeki günlerde yayınlanacak. Biz kimseyi kandırmadan, söylediğimiz sözün arkasında durarak bu ülkeyi yönetmeye devam ediyoruz. Rize’ye tünel yapılacak derseler ne derdiniz? Hayal ederdiniz. Bizim bu ülke için hayallerimiz var. Hedeflerimiz var. Hedef koymazsanız, hayal etmezseniz, zihninizi Türkiye’nin sorunları, huzur ve refahı ile meşgul etmezseniz, kaynakları çarçur edersiniz. Başka kaynak üretemezsiniz. Türkiye bu yönetim anlayışı ve vizyonerlik davranışı çerçevesinde bugüne geldi” dedi.

RİZE HER YERDE RİZE’DİR

Etkinlik çok önemli olduğunu vurgulayan Milletvekili Yazıcı, ”Tanıtım logosunda Rize, İstanbul’da yazıyor. Başka bir şey söylenemez. Rize her yerde Rize’dir. Bunu bir ayrımcılık olarak ifade etmiyorum. Gerçek Rizeli hemşerilerimiz ve Karadeniz insanı özellikle ekmeğini taştan çıkartır, vatan millet denildiğinde ise gerisi teferruat diyen bir halk. Hükümetlerin en önemli görevi, milletin mal ve can güvenliğini sağlamak. Doğu’da ve Güneydoğu’da yürüttüğümüz projeler, hassasiyet ile icra ettiğimiz tutum ve davranışlar bu amaca yöneliktir. Bizim ortak değerlerimiz var. Vatanımız ismi Türkiye. 78 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı etnik mensubu ne olursa olsun, iştirak halinde malik olduğu bir topraktır bu vatan. Bu bizim kırmızı çizgimiz. Bayrağımız iki renkten oluşuyor. Rengi şehitlerimizin kanı, hilal bağımsızlığımı simgeler ve bayrak kırmızı çizgimizdir. Devletimiz Türkiye Cumhuriyeti, milletimiz Türk milleti. Türk milleti etnik kimliği içermeyen ve bütünü kuşatan bir kavramdır” diye konuştu.

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ STANTINA RİZELİLER AKIN ETTİ

 9’uncu Rize Tanıtım Günleri etkinlikleri kapsamında kurdukları stantta konuşma yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Maltepe Meydanında Rize Günlerini bu sene 9’uncu defa düzenliyoruz. Rize Tanıtım Günlerinin açılışını vekillerimizle ve başkanlarımızla beraber çok güzel bir şekilde açılışını yaptık. Çekmeköy Belediyesi olarak Karadeniz’imizin güzel bir etkinliğinde stant açmak ve gelen hemşerilerimize 7 yıllık süre içerisinde hemşerilerimize yaptıklarımızı anlatmak bizim çok önemli. Çünkü bir Rizeli olarak bu konuyu çok önemsiyoruz. Ben bu etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İşinden dolayı o yöreye gidemeyen insanlara da yöreyi adeta Rize’yi İstanbul Maltepe Meydanına getirdiler. Muhlaması ile hamsisi gibi birçok özelliğiyle inşallah İstanbullularla beraber Karadeniz’imizin güzel insanlarıyla hep beraber yaşayacağız” dedi.

selyus