Ana Sayfa YAŞAM 10 Mayıs 2016

Sancaktepe’de ‘Anneler Günü’ programına yoğun ilgi

Her yıl Mayıs ayının ikinci haftası kutlanan Anneler Günü, Sancaktepe Belediyesi tarafından düzenlenen ve İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı özel bir programla kutlandı.

Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde 9 Mayıs Pazartesi günü Anneler Günü ile ilgili düzenlenen ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan’ın da katıldığı programda konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Bizleri dünyaya getiren, şefkat ve merhameti ile büyüten, annelerimize karşı ödevlerimiz çok büyüktür. Hem ödevlerimizi yerine getirmeliyiz, hem de onların hayır dualarını almalıyız” dedi.

Kültürümüzde anne ve babaya saygıda kusur edilmemesi anlayışının olduğunu belirten Erdem, “Hazreti Peygamber ‘Cennet anaların ayağı altındadır’ buyurmuştur. Demek ki cennete giden yol analarımıza karşı hürmet ve saygıyla hizmet etmekten geçiyor” şeklinde konuştu. Başkan Erdem toplumda ailenin önemine de dikkat çekerek, “ Toplumun temelini aile oluşturur. Aileyi ayakta tutan en önemli unsurda annedir. Dolayısıyla ailenin sağlam olması anneye bağlıdır. Anneler bu gücünü kendilerine gösterilecek sevgi ve saygıdan alır. Bu yüzden annelerimizi baş tacı edip sevip sayalım” dedi. Başkan Erdem, son dönemlerde ülkemizdeki boşanma vakalarının artışına da dikkat çekerek, bu problemle başa çıkacak manevi değerlerimizin olduğunu belirtti. Erdem, Sancaktepe Belediyesi olarak sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yürütülen ‘Mutlu Evler Projesi’nin Türkiye genelinde aldığı ödüllü çalışmasının aileyi korumaya ve güçlendirmeye yönelik kapsamlı bir proje olduğunu söyledi.

Avrupa’da annelerin belli bir yaştan sonra unutulduğunu, bu yüzden Anneler Günü’nün kabul edildiğini belirten Nihat Hatipoğlu, kendisinin bu güne karşı olmadığını söyleyerek, “Hayırlı olan her hangi bir şeyi hayra çevirebiliyorsam, İslam’ın ve insanlığın lehinde kullanabiliyorsam benim için yitik maldır, kimden gelirse gelsin onu alırım, geldiği yere bakmam. Bu vesileyle yaşı ne olursa olsun bütün annelerin ellerinden öpüyorum. Anneler sadece elleri değil, ayakları da öpülmeyi hak ediyor. Çünkü, Peygamber doğuranlar onlar, Mevlana’yı, Hacı Bayram-ı Veli’yi, Hz. Ebubekir’i, Hz. Ali’yi doğuranlar onlar. Rahmet kanadını görenler onlar. Anneleriniz yaşıyor iken değerini bilin. Annenin evladına kötü bir lafı, sözü bile duadır ona” dedi.

Gelecek yüz yılların İslam yüzyılı olacağını söyleyen Hatipoğlu “İslam davasına kadınlar el koymalıdır. Gelecek yüz yıllarda en çok duyulacak isim Hazreti Muhammet olacaktır. Baba ve anne evladına zulmedemez, baba ve anne evladını kayırmamalı, kayırsa bile siz evlatlar olarak anne-babaya hesap sormayın. Allah sorsun” ifadelerini kullandı.

selyus