Ana Sayfa YAŞAM 10 Haziran 2016

Sancaktepe’de Ramazan bereketi

Sancaktepe Belediyesi’nin hazırlamış olduğu Ramazan programında her mahallede ramazanın coşkusu yaşanmaya başladı. Eyüp Sultan Mahallesi’nde gerçekleştirilen ilk iftar programına halkın ve çocukların ilgisi bir hayli fazla oldu.

Onbir ayın Sultanı Ramazan ayının gelmesi ile birlikte sosyal hayattaki değişiklik ve farklılık kendini hissettiriyor. Başta iftar davetleri olmak üzere sosyal etkinlikler yoğun bir şekilde yaşanıyor. Sosyal dayanışma ve yardımlaşma örneklerinin en üst düzeyde yaşandığı Ramazan ayında Sancaktepe Belediyesi her mahallede iftar programları düzenliyor. İftar programında 4000-4500 kişilik yemekler mahallelinin katılımı ile iftar sofralarını oluşturuyor.

Sancaktepe’de, 7 Haziran Salı günü ilk iftar buluşması için çalışmalar sabahın erken saatlerinde başladı. Eyüp Sultan Mahallesi Müminler Caddesi üzerinde masalar kurularak cadde süslendi. İftar saati geldiğinde ise, mahalleli yüzlerce vatandaş alanı doldurdu. Belediye Başkanı İsmail Erdem’in öncülüğünde düzenlenen iftar buluşmasına AK Parti İstanbul Milletvekilleri, Osman Boyraz ve Hasan Turan, Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından İftar öncesi konuşan Belediye Başkanı İsmail Erdem, tüm vatandaşların Ramazan’ını tebrik ederek, “Af, mağfiret ve bereket mevsimi Ramazan ayını idrak etmiş bulunuyoruz. Yıl içerisinde gönüllerin yumuşadığı, rahmet kapılarının açıldığı geceler, günler ve aylar vardır. İşte bunlardan biri de Peygamberimiz (S.A.V)’in “Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluştur” diye haber verdiği Ramazan ayıdır” şeklinde konuştu. Başkan Erdem, Ramazan ayının tüm insanlara hayırlara vesile olması dileğinde de bulundu.

selyus