Ana Sayfa YAŞAM 27 Nisan 2016

Sancaktepe Genç Gelecek Çanakkale’de

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yıl dönümü dolayısıyla Sancaktepe Gençlik Merkezi Evliya Çelebi Gezi Kulübü Çanakkale’ye gezi düzenlendi.

Çanakkale25 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirilen gezide gençler, vatan uğruna şehit düşen askerlerin her karışında izlerinin bulunduğu Çanakkale’yi gezerken duygu dolu anlar yaşadı.

Gençler, özel rehberler eşliğinde Çanakkale savaşlarının geçtiği tarihi Gelibolu yarımadası ile şehitlikleri gezdi. Ardından kanlı savaşlara sahne olan ve 250 bin şehidin inançla vatan için toprağa düştüğü Conkbayır, Anafartalar, Seddülbahir, Alçıtepe, Kilitbahir gibi önemli savaş noktaları gezildi. Çanakkale’de tarih yazan şehitlikte duygu dolu anlar yaşayan gençler, şehitlerin mezarı başında dualar etti.

Ayrıca, Çanakkale Savaşı’nda Avustralya ve Yeni Zelandalı Anzak askerlerinin ölümü dolayısıyla yapılan Anzak Kutlamalarına da katılan geçler, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile konuşma fırsatı buldu.

Gezi sonunda Çanakkale hatıralı hediyelik eşya alış verişi yapan gençler, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve Genç Gelecek ekibine teşekkürlerini sundu.

selyus