Ana Sayfa YAŞAM 24 Ekim 2015

Sancaktepe’ye bir cami daha..

Sancaktepe Belediyesi ve hayırseverlerin katkıları ile Osmangazi Mahallesinde yapımına başlanan Aziz Bayraktar İmam Hatip Lisesi Camii temeli dualarla atıldı.

22 Ekim Perşembe günü gerçekleşen temel atma törenine AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, AK Parti İlçe Başkanı Adil Kandemir, İlçe Müftüsü Yusuf Bingöl, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu ve çok sayıda davetli katıldı.

Ülkede ve dünyada nüfusun artmasıyla birlikte, kutsal mekânlara olan ihtiyacın gün geçtikçe arttığını belirten Belediye Başkanı İsmail Erdem, içinde yaşadığımız çağda insanlar aşırı dünyevileştiğini ve bunun sonucu olarak da manevi değerlerin erozyona uğradığını belirterek, “Kim Allah’ın rızasını dileyerek bir mescid bina ederse, Allah da onun için cennette bir saray hazırlar.” diyor Efendimiz. Biz de hayırsever vatandaşlarımız tarafından gerçekleştirilen böylesine hayırlı ve müjdeli faaliyetleri belediye olarak desteklemeye özen gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

Camilerin işlevsel haline getirilip birer çekim merkezi haline getirilmesini gerektiğini belirten Başkan Erdem; ”Bu yüzden ‘cami yaptık görev bitti’ dememeliyiz. Cemaat olmaya devam etmeliyiz. Birlik içinde, dirlik içinde dostluk ve kardeşlik duygularıyla hareket ederek, milletimizi geleceğe taşımalıyız. Geleceğin sadece fiziki yatırımlarla değil sevgiyle, saygıyla, yardımlaşmayla, paylaşımla, birlik ve beraberlikle inşa edileceğini unutmayalım” şeklinde konuştu. Başkan Erdem, Aziz Bayraktar İmam Hatip Lisesi Camii’nin ilçemize hayırlı olmasını temenni etti.

Bütün inanç sistemlerinde bir kutsal mekân kavramı var olduğunu, inanç duygusunun insanın yaratılış özelliğinden kaynaklandığı ve insanların inançlarından kaynaklanan birtakım ritüellerin gereğini yerine getirebilmek için kutsal mekânlar oluşturduğunu belirten AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, “Camiler, bireysel ve toplumsal alanda inançların canlı olarak yaşandığı mekânlardır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Aziz Bayraktar İmam Hatip Lisesi Camii temeli yapılan duaların ardından atıldı.

selyus