Ana Sayfa YAŞAM 19 Mayıs 2018

Sancaktepe’de mahalle iftarlarına yoğun ilgi

Sancaktepe Belediyesi’nin hazırlamış olduğu ramazan programında her mahallede ramazanın coşkusu yaşanmaya başladı. Eyüpsultan Mahallesi’nde gerçekleştirilen ilk iftar programına halkın ve çocukların ilgisi bir hayli fazla oldu.

Onbir ayın Sultanı Ramazan ayının gelmesi ile birlikte sosyal hayattaki değişiklik ve farklılık kendini hissettiriyor. Başta iftar davetleri olmak üzere sosyal etkinlikler yoğun bir şekilde yaşanıyor. Sancaktepe Belediyesi’nin hazırlamış olduğu ramazan programında her mahallede ramazanın coşkusu yaşanmaya başladı. Sosyal dayanışma ve yardımlaşma örneklerinin en üst düzeyde yaşandığı ramazan ayında belediye olarak her mahallede iftar programları düzenleniyor. İftar programında 3000-5000 kişilik yemekler mahallelinin katılımı ile iftar sofralarını oluşturuyor. Daha sonra ise “Ramazan etkinlikleri” kapsamında hazırlanan programla halka huzurlu ve keyifli bir şenlik sunuluyor.

Eyüpsultan mahalle İftarında konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, tüm vatandaşların Ramazan’ını tebrik ederek belediyenin Sancaktepelilere yaptığı hizmetlerden bahsetti. Başkan Erdem: “Af, mağfiret ve bereket mevsimi Ramazan ayını idrak etmiş bulunuyoruz. Yıl içerisinde gönüllerin yumuşadığı, rahmet kapılarının açıldığı geceler, günler ve aylar vardır. İşte bunlardan biri de peygamberimiz (S.A.V)’in “Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluştur” diye haber verdiği Ramazan ayıdır” şeklinde konuştu. Başkanımız ramazan ayının tüm insanlara hayırlara vesile olması dileğinde de bulundu.

selyus