Ana Sayfa YAŞAM 1 Nisan 2016

Savcı Mehmet Selim Kiraz mezarı başında anıldı

Terör örgütü DHKP-C tarafından adliyedeki odasında şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz için kabri başında anma töreni düzenlendi. Savcı Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz, “Öldürenler ölmüşlerdir. O ölümsüzlüğe gitti. Üzülmüyorum, onlar üzülsün” dedi.

Geçtiğimiz yıl terör örgütü DHKP-C tarafından şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz için vefatının birinci yıl dönümünde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda düzenlenen törenin ardından bir tören de Eyüp Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlendi. Eyüp Mezarlığındaki anma törenine İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Sadioğlu, Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz, annesi Saadet Kiraz, komşuları ve mesai arkadaşları katıldı.

Anma törenine katılanlar, şehit savcı için Kuran-ı Kerim okuyarak dua etti. Şehit savcının babası Hakkı Kiraz, oğlunun mezarına gelen vatandaşlarla da yakından ilgilenirken, vatandaşlarda şehit savcının babasına metanet dilerken acılı anneye de sarılarak acısını paylaştı. Anma törenin ardından şehit savcı için lokum ve lokma dağıtıldı.

“BAKIN NE KADAR GÜZEL BİR MANZARA”

Törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan şehit savcı Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz, “ Vatan sağolsun. Vatanın birlik ve beraberliği söz konusuysa her şey teferruattır. Şehitler ölmez vatan bölünmez. Biz inanmışız, biz haktan geldik hakka gideceğiz. Ölmemiştir, buralardadır, her yerdedir, Türkiye’nin her yerindedir. Öldürenler ölmüşlerdir. O ölümsüzlüğe gitti. Metanetimizi koruyoruz. Üzülmüyorum, onlar üzülsün. Bakın ne kadar güzel bir manzara. Demek ki ölmemiştir her yerdedir” dedi.

selyus