Ana Sayfa YAŞAM 2 Ekim 2017

Şehirlerarası yolculukların yeni merkezi Alibeyköy Cep Otogarı

Şehirlerarası yolculukların yeni merkezi Alibeyköy Cep Otogarında Ayda 2 milyon kişiyi ağırlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İSPARK’ın vatandaşların hizmetine sunduğu Alibeyköy cep otogarı şehirlerarası yolculukların yeni adresi oldu.

ALİBEYKÖY AYDA 2 MİLYON KİŞİYE HİZMET VERİYOR

Otogar son teknolojik sistemlerle donatıldı. Yolcular ekranlardan hava alanında olduğu gibi seferleri takip edebiliyorlar. Ülkenin her noktasına günde yaklaşık 1700 sefer düzenleniyor. Cep otogarının vatandaşlar tarafından tercih edilmesini ve yaşanan yoğunluğu memnuniyetle karşıladıklarını belirten İSPARK Genel Müdürü Nurettin Korkut, “Otogar vatandaşlarımıza modern yeniliklerle hizmet veriyor. Ayda 2 milyon kişiyi ağırlıyoruz. Bu rakam yaz aylarında ve bayram günlerinde daha da yükseliyor. Hizmet kalitemizi artırmak için Otogarda vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz ve görüşlerini alıyoruz” dedi.

Kısa süreli yolcu indirme-alma noktası olan otogarda sunulan imkanlar yoğunluğu artırdı. Vatandaşlar modern ve teknolojik sistemleri barındıran taksi servis vb. ulaşım imkanları olan otogarı tercih ediyor.

YENİ CEP OTOGARLARI YAPILACAK

Alibeyköy’ün ardından beş noktada yeni cep otogarı yapılması amacıyla başlatılan proje çalışmaları devam ediyor. Yakın zaman içinde otogarların yapılmasına başlanacak.

Cep Otogarı’nın bünyesinde; idari bina, kafeterya, bekleme salonu, otobüs acenteleri, servis ve taksi durakları ile ziyaretçilerin kısa süreli parklanma yapabileceği otoparklar bulunuyor. Çocuk oyun parklarının da yer aldığı otogarda İSPARK personeli el terminali ile hizmet veriyor. Ayrıca 30 dakika ücretsiz otopark hizmeti de veriliyor.

Cep Otogarına gelen araçlar, kısa süreli bekleme yaparak yolcu indirip-bindiriyor. Böylelikle İstanbul genelinde sürücülerin trafiği işgal etmelerinin önüne geçilerek vatandaşların rahat, güvenli ve zamanında otogarlara ulaşması sağlanıyor.

selyus