Ana Sayfa YAŞAM 4 Ekim 2016

Şehit Ömer Halisdemir’e bu hakarettir

Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimine canını feda ederek karşı koyan Şehit Ömer Halisdemir’in ailesine darbeci Semih Terzi’nin ailesi tarafından tazminat davası açıldığı iddia edildi. Bu tür dedikodu çıkaranlar ve sazan gibi atlayıp bu haberi yapanlar Şehit Ömer Halisdemir’e bu hakaret ettir. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, önemli açıklamalarda bulundu.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişimini canıyla durduran Şehit Ömer Halisdemir’in ailesine darbeci Semih Terzi’nin ailesi tarafından tazminat davası açıldığı iddia edildi. Bazı gazete ve haber sitelerinde çıkan haberlerden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine harekete geçen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, önemli açıklamalarda bulundu.

Kalın, sosyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Şehit Ömer Halisdemir’in ailesine dava açıldığına dair haberler üzerine Sayın Cumhurbaşkanımız konunun araştırılması talimatını vermiştir. Adalet Bakanlığından alınan bilgiler çerçevesinde böyle bir davanın açılmadığı anlaşılmıştır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da 15 Temmuz şehit ve gazilerimizin hukuki işlemleri hassasiyetle ve yakından takip edilecektir.” dedi. 

selyus