Ana Sayfa YAŞAM 16 Şubat 2018

Şemsi Sivasi Mescidi Valide-i Cedid ibadete açıldı

Üsküdar Belediyesi ve hayırseverlerin katkılarıyla Kısıklı Mahallesi’nde yapılan Şemsi Sivasi Mescidi Valide-i Cedid Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in katılımıyla ibadete açıldı.

Şemsi Sivasi Mescidi Valide-i Cedid açıldı. Mescidin açılışına Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Milletvekilleri Osman Boyraz, Halis Dalkılıç ile Mehmet Ali Pulcu, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Üsküdar Müftüsü Osman Enver Kaan ve birçok Üsküdarlı vatandaş katıldı.

“CAMİMİZ, ÜSKÜDAR’DA YAPTIĞIMIZ 58’İNCİ CAMİİ VE SİVAS PLAKASI OLDU TEVAFUK MUDUR BİLEMİYORUM AMA GÜZEL OLDU”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Üsküdar’da son 5 yılda 50’nin üzerinde camiyi ya yeni yaptık ya da yeniden yaptık. Üsküdar’ımız camiler şehri. Birçok ecdat yadigarı eserlerimiz, camilerimiz var. Bu güzel ve mütevazi mescidimizde sadece ibadet yapılan bir yer olarak görülmemeli. Buranın hemen alt katında Kur’an Kursu var, yan tarafında Bilgi Evi var, cemaat ile hocaların ders yapabileceği odalar var, imamımız için lojman çalışmamız devam ediyor. Camimiz, Üsküdar’da yaptığımız 58’inci camii ve Sivas plakası oldu tevafuk mudur bilemiyorum ama güzel oldu. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum,“ dedi.

BAKAN YILMAZ, BAŞKAN TÜRKMEN’E TEŞEKKÜR ETTİ

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Şemsi Sivasi Mescid’i tüm Üsküdarlılara hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Şehrimizin şehadet parmağı olan minareleri ile bir başka güzel olan Üsküdar’ımız bir minare daha kazandı. Vesile olanlara, emeği geçenlere, katkı verenlere, Yahya Fidan hocamıza, Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen’e, Kaymakamımız Murat Sefa Demiryürek’e ve bütün çalışma arkadaşlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Allah yüzlerini ak eylesin; yük aklığı iki cihana bedeldir. Hem Rabbimizin vaadi hem de Peygamberimizin müjdesiyle sabittir ki mescit imar edenlerin dünyası da ahireti de mahmur olur. Hayırların en hayırlısı ahiret hayrıdır çünkü dünya geçici ahiret ebedidir. Ebedi saadete ulaşmanın yolu bu dünyada çalışmaktan ve Allah’ın kullarının rızasını kazanmaktan geçiyor. Kulların rızasını almakta onlara hizmetten geçiyor,” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz tarafından yapılan dua sonrası kurdele kesilerek mescidin açılışı gerçekleştirildi.

selyus