Ana Sayfa YAŞAM 12 Haziran 2016

Seyidoğlu’ndan tok tutan hafif tatlılar

Geleneksel lezzetlerin 65 yıllık üreticisi Seyidoğlu Gıda, Ramazan ayına özel tok tutan hafif tatlılardan oluşan özel bir seri hazırladı. Uzun süreli aç kalınması ve sıcak geçecek Ramazan ayı düşünülerek hazırlanan tatlı serisinde güllaçtan traliçeye, bol cevizli yaz helvasından sütlü tatlılara kadar 20 çeşit tatlı yer alıyor.

Ramazan ayının yaza denk gelmesi ve 15 saati aşan oruç süresi nedeniyle uzmanlar hafif tatlıları öneriyor. Seyidoğlu, hem tok tutacak hem de metabolizmayı yormayacak hafif tatlılardan oluşan özel bir seri ile tüketicinin karşısına çıkacak. Ramazan hazırlıklarının aylar öncesinden başladığını anlatan Seyidoğlu Genel Müdürü Mehmet Göksu, “Ramazan ayında Baklava, Güllaç ve Kadayıf gibi tatlılar her zaman çok talep alıyor. Özellikle son yıllarda sıcakların da etkisiyle daha hafif tatlılara rağbet var. Seyidoğlu olarak 300’den fazla ürün çeşidimizin yanında bu yaza özel bir tatlı serisi hazırladık. Bol cevizli yaz helvası, tropikal meyveli helva çeşitleri, kalorisi yüzde 60 daha düşük sultan sarması adlı baklava çeşidimiz, traliçe, güllaç, kağıt helva, aşure, sütlü tatlılar ve pasta çeşitlerinden oluşan düşük kalorili tatlılar hazırladık” diye konuştu.

YAZA ÖZEL TROPİKAL HELVALAR

Ağırlıklı olarak kış aylarında tüketilen helva ve tatlı çeşitlerine artık yaz aylarında da talep geldiğine dikkat çeken Mehmet Göksu, “Firma olarak daha hafif kalorili ve bol meyveli tatlılara yöneliyoruz. Geleneksel tatlıların yanı sıra yeni üretmeye başladığımız tatlılarda da sıcak yaz aylarına uygun ferahlatıcı ve hazmı kolay formüllere öncelik tanıyoruz. Özellikle Ramazan ayının sıcak aylarda olması ve oruç tutan vatandaşların hafif tatlı talepleri de bu ürün çeşitliliğimizde etkili oldu. Sıcak yaz aylarında sofraları hafif tatlılarla donatacağız” diye konuştu.

Seyidoğlu’nun geleneksel lezzetleri yeni neslin seveceği modern ve özgün lezzetlerle harmanladığını ifade eden Genel Müdür Göksu, “Çocuklar ve gençler yeni ürünlerimizi tattığında çok beğeniyor. Hem sağlıklı hem besleyici özelliği olan tahin, pekmez gibi ürünleri sevdirmek için karışımlar yeni formüller kullanarak üretim yapıyoruz. Yeni tariflerle helvayı yazın da tüketilen bir tatlı haline getirdik” diye konuştu.

selyus