Ana Sayfa YAŞAM 1 Kasım 2017

THY’den Arakan’a bir milyon

Türk Kızılayı’nın ev sahipliğinde 190 ülkeden Kızılay dernek başkanları ve delegelerinin katılacağı Yasal Toplantılar, Türk Hava Yolları’nın sponsorluğunda Antalya’da gerçekleştirilecek. Türk Kızılayı ve Türk Hava Yolları, Somali ve Arakan’daki insani yardım çalışmalarında da işbirliği yapmaya devam ediyor.

Türk Hava Yolları’nın ulaşım sponsoru olduğu Uluslararası Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) Genel Kurulu Yasal Toplantıları 5-11 Kasım 2017 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilecek. Türk Kızılayı’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan toplantıya 190 ülkeden Kızılay dernek başkanları ve delegeleri katılacak. Türk Kızılayı ve Türk Hava Yolları, Somali ve Arakan’daki insani yardım çalışmalarında da işbirliği yapmaya devam ediyor.

Konuya ilişkin Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı ve Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık bir basın toplantısı düzenledi.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, “Uluslararası Kızılay organizasyonunun Antalya’da toplanması ve burada da Avrupa başkanlığına Türk Kızılayı başkanını Kerem Kınık beyefendinin aday olarak gösterilmesi bizim için gurur meselesidir. Türk Kızılayı dünyanın her yerinde göğsümüzü kabartan işlere imza atarken, Türkiye’nin milli havayolu şirketi olarak, onun yanında bir yol arkadaşı olması, partneri olması tabii bir sonuçtur. İnsani yardıma ihtiyaç duyulan bölgelerle, onlara bu ihtiyaçlarını giderecek kaynakların adresleri arasında insani köprüler kurmak, gönül köprüleri kurmak bizim tartışmasız vazifemizdir. Arakan için destek kampanyası sürüyor Türk Hava Yolları içinde. Şuana kadar 500 bin lira para toplandı. Buna katkılarımızı bizde ilave ederek güzel bir şekilde Somali’de olduğu gibi, Arakan’da ki yardıma muhtaç, sıkıntı içinde ki kardeşlere de yetişmek konusunda insani yardımı bir borç bilen THY çalışanlarına da bu duyarlılıklarından dolayı şükranlarımı bir borç bilirim” dedi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, ”Türk Hava Yolları ile beraber. Yine rengini bayrağımızdan alan, önümüzde ki yıl 150’nci kuruluş yılını kutlayacağımız Kızılay’ın Türk Hava Yolları ile beraber atacağı büyük bir insanlık adımı için, insanlığın gücünü Türkiye’de buluşturmak için, atacağı sorumluluk imzası için buradayız. Ben şimdiden yapacağı katkılar için Türk Hava Yolları’na şükranlarımı sunuyorum. Kızılay hareketi köklü bir hareket. İnsanlığın en köklü iyilik hareketi diyebiliriz. Bunun bir Federasyonu var (IFRC) bunların merkezi Cenevre’de. IFRC’nin genel kurulu Antalya’da yapılacak. Antalya’ya 190 ülkeden yaklaşık bin 500 kişi gelecek” şeklinde konuştu.

Arakan’da ki Müslümanlara 500 bin lira çalışandan, 500 bin lira THY’den

Arakan’da yaşanan insanlık ayıbı nedeniyle yaşam mücadelesi veren Arakanlı Müslümanlara THY çalışanları kampanya başlattı. Kampanyaya büyük ilgi gösteren THY çalışanları, 500 bin lira topladı. Bu davranış karşısında kayıtsız kalmayan THY yönetimi 500 bin lira da kendi kasasından koyarak, Bir milyon lira yardımı Türk Kızılay’ına teslim etti.

selyus