Ana Sayfa YAŞAM 21 Ocak 2018

Türk Kızılayı ile MÜSİAD “Mazlum Coğrafyalara Umut Olmak” programı düzenledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “Önemli olan hasbi ruhları örgütleyebilmektir. Yardım bekleyen eli bizim müsait olduğumuz da değil, muhatabımızın ihtiyaç duyduğu anda tutmak son derece değerlidir. İşte sivil toplum kuruluşlarımız bu nedenle var. Yüce gönüllü milletimizin hayırlarını doğru planlayarak ihtiyaç sahiplerine zamanında ulaştırmak için varsınız. Kızılay’ımız başta olmak üzere MÜSİAD gibi hayra koşan, hayırda yarışan kuruluşlarımız mazlumlara uzanan kollarımızdır”

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Kadın Kolları ile Türk Kızılayı Kadın Kolları’nın ortaklaşa Arakan, Etiyopya ve Suriye’de ki ihtiyaç sahiplerinin yararına düzenlenen “Mazlum Coğrafyalara Umut Olmak” temalı program düzenledi. Programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ravza Kavakçı, Milletvekilleri, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Döğücü, Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, Türk Kızılayı İstanbul Şube Kadın Kolları Başkanı Zerrin Menteşeoğlu, MÜSİAD Kadın Çalışma Grubu Başkanı Müge Öz, STK Temsilcileri ve yardımsever gönüllüler katıldı.

Program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra sırasıyla protokol konuşmalarıyla devam etti ve en son kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, MÜSİAD Kadın Çalışma Grubu Başkanı Müge Öz ve ekibini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti. Programın bitiminde de bu çalışkan ekiple fotoğraf çektirdi.

CUMHURBAŞKANIMIZ KIZILAY’IMIZDAN ÖVGÜYLE BAHSEDİYOR”

“Konuşmama başlarken her zaman aklıma gelen şu sözlere dikkat çekmek istiyorum” diyerek konuşmasına başlayan Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, “Kızılay’ın ve onu temsil eden kırmızı hilalin bizim milletimizin gönlünde çok önemli bir yeri var. Bu hilal yaşanan her afette, her mülteci akınında, yaşanan her hadisede, mağdur ve mazlumların gölgesine sığındığı bir güven kapısı olmuştur. Kızılay’ın hilali artık sadece ülkemizde değil, dünyanın dört bir yanında umudun sembolü olarak dalgalanıyor. Hiç kimsenin ulaşamadığı ve girmeye cesaret edemediği yerlere Kızılay’ımızın bayrağının dalgalanıyor olması açıkçası bizleri gururlandırıyor diye övgüyle ve gururla bahsediyor Kızılay’ımızdan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Tüm Kızılay camiamız, Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde bu kutsal vazifeyi gerçekleştirdiğimiz için kendimizi ziyadesiyle şanslı hissediyoruz” dedi.

“BİZİM KİMSEYE BİR ŞEY KANITLAMAK GİBİ YA DA BİR ÇIKAR SAĞLAMAK GİBİ AMACIMIZ YOK”

Gecede bir konuşma yapan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, “Sesini duyurmaya gücü yetmeyenlere nefes olduk, onlar zalime karşı dururken destek verdik, birlik olduk. Biliyoruz ki yardımlaşmak, mazlumun sesine ses vermek, zalimin karşısında durmak bir moda değil, yaşam tarzıdır. Bizler, “sağ elin verdiğini sol el görmemeli” diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Cenab-ı Allah’ın bize verdiği nimetleri, kazançlarımızı kardeşlerimizle paylaşırken, bunun bir gövde gösterisi hali almasına karşı çıkıyoruz.
Bir ülkenin elbette imkânları, tek başına yapabilecekleri sınırlıdır; ama Türkiye tüm dünyaya göstermektedir ki, cesaretiniz ve sağlam bir yüreğiniz varsa, o sınırlar sizi biraz zorlar, fakat yapacaklarınıza engel olamaz. Bizim kimseye bir şey kanıtlamak gibi ya da bir çıkar sağlamak gibi amacımız yok. Biz, verdiğimiz tepkinin, mazlumlara uzattığımız elin, sadece insan olmakla ilgili olduğunu haykırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Programda bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Arakan, Etiyopya ve Suriyeli kardeşlerimizin yararına düzenlenen ‘Mazlum Coğrafyalara Umut Olmak’ konulu programa katılmaktan, sizlerle bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

“ÜLKEMİZİN YANI BAŞINDA SINIR BOYUNDA TERÖR KORİDORUNA ASLA İZİN VEREMEYİZ”

Afrin’e yönelik başlatılan Zeytindalı Operasyonu ile ilgili konuşan Bakan Kaya, “Bugün Afrin’de ‘Zeytin Dalı Operasyonu’ başlatıldı. Rabbim ordumuzu muzaffer kılsın. Şuanda aldığımız haberler bir çok atışın isabetli olduğu bölgede yapılan atışlarda 113 hedefin 108’nin vurulduğu haberini aldık. Rabbim güçlü kılsın onları. Çokça dua etmemiz gerektiğine inanıyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımız da camilerde fetih süreleri okutacak. Bizlerle de dua edelim. Ülkemizin yanı başında sınır boyunda bir terör koridoruna asla ve asla izin veremeyiz, müsaade edemeyiz. Ülkemizi koruma amaçlı yaptığımız bu operasyonda ben inanıyorum ki başarılı olacağız, muzaffer olacağız” açıklamasında bulundu.

“AFRİN OPERASYONU’NDA BİZDE GÖREV ALALIM”

Bugün katıldığı bir programda kendisini etkileyen bir hadiseyi de paylaşan Bakan Kaya, “Bugün düzenlenen Devlet Ödünç Madalya törenin de gazi olmuş kardeşlerimizden bazıları yanımıza gelerek; Biz bu madalyayı aldık ama bunun asıl hakkını vermemiz için müsaade edin Afrin Operasyonu’nda bizde görev alalım dediler. Bu vatanın böyle yiğit evlatları olduğu sürece bizim sırtımızın yere gelmesi asla ve asla mümkün değil” şeklinde konuştu.

“İHTİYAÇ SAHİBİ KARDEŞLERİMİZ İÇİN BİR FİTİLİ ATEŞLEDİNİZ”

Programda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “Arakan, Etopya ve Suriye’deki ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz için bir fitili ateşlediniz. Bize düşen bu aydınlığı büyütmektir. Dinimiz bize hayırda yarışmayı ve aynı zamanda hayrı da geciktirmemeyi öğütler. Bu tavsiye hayrın nerede olduğunu bilme sorumluluğunu yükler. Bilmenin sorumluluğu ise kalbimizi mazlumlara açmaktır. Afrika’daki açlıktan, Suriye’deki zulümden, Arakandaki gelişmelerden haberdar isek yapmamız gereken elimizdekini paylaşmaktır. Ne mutlu ki bu konuda duyarlı cömert bir milletimiz var. Önemli olan hasbi ruhları örgütleyebilmektir. Yardım bekleyen eli bizim müsait olduğumuz da değil, muhatabımızın ihtiyaç duyduğu anda tutmak son derece değerlidir. İşte sivil toplum kuruluşlarımız bu nedenle var. Yüce gönüllü milletimizin hayırlarını doğru planlayarak ihtiyaç sahiplerine zamanında ulaştırmak için varsınız. Kızılay’ımız başta olmak üzere MÜSİAD gibi hayra koşan, hayırda yarışan kuruluşlarımız mazlumlara uzanan kollarımızdır” dedi.

“3 MİLYON MÜLTECİYİ MİSAFİR EDİYORUZ”

Ülkemiz’de 3 milyon mülteciyi misafir ettiklerini kaydeden Emine Erdoğan, “3 Milyon mülteciyi misafir ediyoruz. 1 milyon 300 bini kadınlardan oluşan Suriyeli mülteci kardeşlerimiz artık bir parçamız oldular. 150 binin üzerinde çocuk doğdu ülkemizde. Bu kadınların, çocukların ihtiyaçlarını düşünebiliyor musunuz. Biraz empati yapabilirsek bizden bekleneni daha iyi görürüz. Sahip olduğumuz her şeyin bize emanet olduğunu daha iyi idrak ederiz. Hayırlarınızın makbul olmasını diliyorum. Allah hepinizden razı olsun. Kalbinizle yaptığınız her şey size geri dönecektir” şeklinde konuştu.

Program sonunda Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Emine Erdoğan’a Suriyeli ve Arakanlı çocukların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan’a yazmış oldukları mektupları hediye etti.

selyus