Ana Sayfa YAŞAM 14 Mart 2018

Türkiye Diyanet Vakfı “Uluslararası İyilik Ödülleri” sahiplerini buldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Diyanet Vakfı 4. Uluslararası İyilik Ödülleri Töreni’nde yaptığı konuşmada İslam dünyasının çok ağır bir imtihandan geçtiğine dikkat çekerek, “Müslümanlar olarak birbirimize kenetlenmemiz, safları sıklaştırmamız, kardeşlik ve dayanışmayı yüceltmemiz gereken bir dönemdeyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen 4. Uluslararası İyilik Ödülleri Tevcih Töreni’ne katıldı. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan dördüncüsü verilen ödüllerin ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ederek, bu çalışmaya öncülük eden Diyanet İşleri Eski Başkanı Mehmet Görmez’e teşekkür etti.

Uluslararası İyilik Ödülleri’nin, ihdasından bu yana geçen süre zarfında insanlar arasında bir iyilik halkasının oluşmasına vesile olduğuna inandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödüllerin hem ülkemizde, hem de dünyanın farklı köşelerinde gayret gösteren iyilik neferlerine umut, cesaret ve güç verdiğini belirtti.

Bu vesileyle birbirinden değerli hayır faaliyetlerinden haberdar olarak göz yaşartıcı hikâyelere şahitlik ettiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, etrafımızda yaşanan onca savaşa, şiddete ve insanı insanlığından utandıran vahşet görüntülerine rağmen, dünyanın dört bir ucundan gelen iyilik hikâyeleriyle sevindiklerini, gururlandıklarını, ümitlerini tekrar yeşerttiklerini vurguladı.

“GÖRDÜKLERİMİZ BİZE İSTİKBALİMİZ ADINA UMUT AŞILIYOR”

Ödül alan hayat hikayelerine işaret eden Erdoğan, “İnsan olarak bizi diğer varlıklardan ayıran temel hasletlerin halen diri olduğunu gösteriyor. Buradan gördüklerimiz bize istikbalimiz adına umut aşılıyor, güven veriyor. Her biri diğerinden kıymetli bu hikayelerde halen iyilik pınarlarının çorak gönülleri sulamaya devam ettiğine şahit oluyoruz.” dedi.

Erdoğan, bin 500 hikaye arasından seçilen, bu seneki ödüllere layık görülen, çevresinde “hayat tamircisi” olarak bilinen, engelli hayvanlara kendi imkanlarıyla bugüne kadar 200 protez yapan 22 yaşındaki Mardin Derikli Hasan Kızıl’ı tebrik etti.

Eğitim, tarım ve çevre alanındaki özgün çalışmalarıyla Türk milletinin hayırseverliğini, Afrika’nın çorak topraklarına taşıyan Sevde Sevan Usak’ı tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Kütüphaneye çevirdiği dükkanıyla mahallesindeki çocuklara kitap okuma aşkını aşılayan Üsküdarlı Kanber Bozan kardeşime, Kanada’nın Montreal şehrindeki küçük lokantalarını ihtiyaç sahipleri için Halil İbrahim sofrasına dönüştüren Yahya Hashemi ile Ala Abdelrazaq Jabur kardeşlerimi, ‘komşusu açken tok yatan bizden değildir’ hadisini rehber edinerek, kardeşlik seferberliğine öncülük eden Suriyeli muhacirlere ensar olan Doktor Mahmut Karaman beyfendiyi, yetim bir peygamberin ümmeti olarak yetim ve öksüzlere sahip çıkan, hayatını sürdürdüğü Amerika’da soğuk odalarda ölümü bekleyen onlarca çocuğa sıcak bir yuva sunan ‘yetimlerin babası’ Libyalı Muhammed Bzeek kardeşimi, vazife yaptığı tarihi Hasan Paşa Camisi’ni, sokak çocuklarının ve sokakta kalanların rehabilitasyon merkezine çeviren Levent Uçkan hocamızı… Velhasıl bu yıl iyilik ödüllerini tevcih ettiğimiz tüm kardeşlerimizi şahsım ve milletim adına gönülden tebrik ediyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yılki vefa ödülünün milletin gözbebeği, istiklalin teminatı, bölgedeki mazlumların muhafızı kahraman Mehmetçiklere tevcih edilmesinden de büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Sezai Karakoç’un “Kalbinde merhamet adlı bir çınar olan” ifadesini hatırlatan Erdoğan, tüm iyilik neferlerine ve hayır öncülerine şükranlarını sundu.

Erdoğan, hayırseverlere “Dünyanın dört bir yanında diktiğiniz bu iyilik fidanlarının uzun yıllar meyve vermeye devam edeceğine inanıyorum.” diyerek seslendi.

selyus