Ana Sayfa YAŞAM 16 Eylül 2016

Türkiye, insani yardımda dünya 3.’sü

Türkiye, 2014 yılında en fazla uluslararası yardımda bulunan ülkeler listesinde ABD ve İngiltere’nin ardından 3. sırada yer aldı. Türkiye’nin bu insani görevini de ağırlıklı olarak Türk Kızılayı üstlendi.

Türkiye, 2014 yılında en fazla uluslararası yardımda bulunan ülkeler listesinde Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere’nin ardından 3. sırada yer aldı.

 İnsani Yardımların Gayri Safi Millî Hasıla’ya (GSMH) oranı bakımından yüzde 0,21 ile dünya birincisi, insani yardımda dünyada 3. sıradayız.

Türkiye, 2014 yılında en fazla uluslararası yardımda bulunan ülkeler listesinde ABD ve İngiltere’nin ardından 3. sırada yer aldı. Birleşmiş Milletler ile uluslararası insani yardım bütçesinden kesintiye giden ülkelerin tersine, Türkiye yardım miktarını giderek artırdı ve uluslararası platformda “insani yardım’ konusunda en önemli aktörlerden biri haline geldi.

Tabi buradan; Türk Kızılayı çok büyük bir sorumluluk ve görevi başarıyla yürüttüğünü de belirtmek lazım.

 

ACİL İNSANİ YARDIMLAR

Gelişmiş ülkeler yardımlarını azaltırken Türkiye arttırıyor.

Türkiye’nin acil ve insani yardımları 2014 yılında 1.712.52 Dolar’ı buldu.

Türkiye’den En Az Gelişmiş Ülkeler’e (EAGÜ) yapılan kalkınma yardımları 2008’den bu yana toplamda 1,5 milyar Doları astı.

Türkiye, En Az Gelişmiş Ülkeler’e (EAGÜ) yönelik ekonomik ve teknik işbirliği program ve projelerinde 2011’den bu yana taahhüt ettiği tutarın üzerine çıktı.

selyus